WWB uitkering en kadobonnen als onkostenvergoeding?

Met een WWB uitkering mag je max euro 95,- p mnd aan onkostenvergoeding ontvangen, mocht je boven dit bedrag uitkomen mag je dan ipv geld VVV bonnen accepteren of geldt dit dan als inkomsten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag alleen maar vrijwilligers vergoeding ontvangen totaal € 1.500 per jaar maximaal dat is 10 maanden € 150 euro als je dat krijgt in vvv bonnen kan dat maar meer mag niet.

Er is sprake van de algemene vrijwilligers vergoeding. Voor deze hoef je geen bonnetjes te bewaren. De grens hiervoor is 95 euro per maand voor vrijwilligerswerk wat de kansen op een betaalde baan niet vergroot. Per jaar is het € 764,-. Als het vrijwilligerswerk uw kansen op een gewone baan vergroot dan is de grens 150 euro per maand en 1500 euro per jaar. Voor werkelijke gemaakte onkosten welke aan getoond worden met bonnetjes is geen grens. Voorbeeld is reiskosten, materiaalkosten en secondaire arbeidsomstandigheden zoals gratis koffie of lunch zijn vergoeding van onkosten. Kosten welke lastiger aan te tonen zijn is extra was kosten en slijtage aan bijvoorbeeld kleding. En de waarde van cadeautjes, giften en VVV bonnen vallen onder de grens. Wat overal staat is dat je de gemeente of de uitkerende instantie actief dient te informeren over je vrijwilligers werk en de onkosten die je gemaakt hebt en de hoogte van de onkosten vergoeding en de vrijwilligers vergoeding. Als onder de 1500 euro per jaar blijft, dan is er weinig aan de hand. Ik hoop dat het duidelijk is dat VVV bonnen of contant geld niet uit maakt, maar dat het gaat om het type onkosten en het type werk.

Bronnen:
http://www.uwv.nl/Particulieren/themadossi...
http://www.weethoehetzit.nl/situatie/1/ik-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100