Belastingdienst: welke onbelaste vergoedingen zijn er? (zie uitleg)

Wie weet er welke vergoeding op een loonstrook onbelast vergoed mogen worden door de werkgever? En hoeveel maximaal.

Denk hierbij aan:

- autovergoeding
- kledingvergoeding
- telefoonvergoeding
- welke zijn er nog meer?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor mogelijk onbelaste verstrekkingen verwijs ik je toch echt naar de volgende site: http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/loonheffingen/lb22_loon/index.html Rode draad hiervan is of de verstrekking/vergoeding past binnen de normale uitoefening van het beroep. En, misschien belangrijker, wordt de vergoeding/verstrekking (in het maatschappelijk verkeer) opgevat als een beloningsvoordeel? Van werkkleding bijvoorbeeld wordt de grens van belast/onbelast bepaald door de omvang van het bedrijfslogo dat op de kleding is geplaatst. Die grens is gesteld op 70 cm2. In 2011 wordt een nieuwe regeling geïntroduceerd. 1,4% van de totale fiscale loonsom mag als onbelaste vergoeding/verstrekking gelden. Er moet echter nog wel sprake zijn van een (naar de functie beoordeelde) gebruikelijke vergoeding/verstrekking. Die regeling is overigens in de jaren 2011,2012 en 2013 facultatief. In die jaren mag ook nog worden aangesloten bij het oude systeem (wat dus in 2010 ook nog geldt). Ieder jaar mag hierin een (verschillende) keuze worden gemaakt. Eventuele vragen/opmerkingen verneem ik graag.

jubileum cadeau's, kerstpakket en bij andere , ook persoonlijke, feestdagen (gemaximeerd aantal keer per jaar en per keer gemaximeerd in waarde.) OV vergoeding (100% kosten ipv slechts een deel zoals bij de auto) Elke zakelijke uitgave die je moet doen waarbij soms echter een forfaittaire bijtelling zal komen indien die uitgave je prive weer bespaart. Denk aan lunch verstrekking waarvoor dan een inkomens bijtelling per verstrekte lunch zal komen.

De antwoorden zijn te vinden op de website van de belastingdienst.

Verhuiskosten, studiekosten, de 30% regeling voor bepaalde werknemers in het buitenland, Kerstpakket, bedrijfsuitje, bedrijfsfitness, fiets van de zaak. Voor alle vergoedingen geldt een maximale vrijstelling van 1,5% van de totale loonsom. Volgens mij is dat laatste pas sinds 2010, alle vergoedingen boven die 1,5% wordt zwaar belast (80%). Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100