Jaaropgave UWV, wat moet ik invullen in belastingaangifte?

Ik ben niet verplicht, maar wil toch wel weten of ik moet betalen of krijgen van de belastingdienst. Het jaaropgave van de UWV is niet zo duidelijk. Wat moet ik bij loonheffing invullen, want in het jaaropgave staat er geen loonheffing. Er staat alleen, fiscaal loon - loon voor de Zvw - bijdrage Zvw - loonbel./premie VV. Welke hoort bij het vakje loonheffing?

Weet jij het antwoord?

/2500

bijdrage Zvw - loonbel./premie VV zou in 1 vakje moeten staan. Die vormen samen de loonheffing.

loonbel./premie VV is de afkorting voor loonbelasting (=loonheffing) / premie volksverzekeringen. Het getal dat daarbij staat vermeld, is de belasting die je al hebt betaald (beter: is ingehouden) op je loon. Als hier 0 staat, heeft het UWV waarschijnlijk al rekening gehouden met kortingen die je krijgt waardoor je teveel betaalde/ingehouden belasting terug zou kunnen vragen. Staat er wel een bedrag, dan kun je alles invullen en kijken of je nog geld terug krijgt.

Bij het UWV gaat het bijna altijd om uitkeringen. Deze neem je in de aangifte op bij: pensioen en andere uitkeringen. Er wordt immers geen arbeidskorting gegeven op uitkeringen in het algemeen. (uitzondering ziektewetuitkering) Naast het fiscaal loon wordt de ingehouden loonbelasting / PVV in de aangifte opgenomen. (PVV betekent hier Premie VolksVerzekeringen) NB: de ingehouden bijdrage ZVW (Zorgverzekeringswet)wordt vanaf 2008 niet meer in de aangifte opgenomen. Het loon voor de ZVW ook niet (uitzonderingen daargelaten - als om dit loon ivm overige inkomsten later in de aangifte wordt gevraagd) Maar waarom moeilijk doen (zelf invullen zonder er veel verstand van te hebben) als het gemakkelijk kan (vooringevulde aangifte downloaden). Een simpele aangifte zonder aftrekposten of bijvoorbeeld fiscaal partnerschap staat kant en klaar voor je ingevuld bij de Belastingdienst. Het enige kunstje is het downloaden van de klaargezette aangifte (wel Digid vereist) Als het downloaden te moeilijk is is er vast wel iemand in de buurt die daar even bij wil helpen. In 2 minuten gebeurd. Toegevoegd na 2 minuten: Ook een aangifte die wat ingewikkelder is kan natuurlijk worden gedownload. Alleen moeten dan allerlei invulgegevens worden toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100