is een inwonende dochter (18+) ook een toeslagpartner?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een kind kan geen toeslagpartner van een ouder zijn. Het kind heeft een zelfstandig rrecht op zorgtoeslag. Toegevoegd na 26 minuten: Het antwoord van Ytje hieronder is niet correct. Een (alleenstaande) ouder kan geen toeslagpartner zijn van een inwonend kind. Een uitzondering betreft de (alleenstaande) ouder die fiscaal partner is samen met met een kind boven de 27 jaar. De module die tegenwoordig wordt gehanteerd om te bepalen of er sprake is van toeslagpartnerschap is: http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagpartner/ De module is van de Belastingdienst en werkt perfect.

Wie is mijn toeslagpartner? Man of vrouw, broer of zus, vriend of vriendin: ze kunnen allemaal bij u in huis wonen. Een van hen kan uw toeslagpartner zijn. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden. Als iemand aan die voorwaarden voldoet, geeft u die persoon op als uw toeslagpartner. Of u een toeslagpartner heeft, is namelijk van belang bij het vaststellen van uw toeslag. Het inkomen van uw toeslagpartner telt bijvoorbeeld mee. de website (zie bron) heeft verschillende vragen die je kunt beantwoorden, dan zie je meteen of zij een toeslagpartner zijn. Toegevoegd na 28 seconden: Volgens mij dus niet, maar kijk even voor de zekerheid.

Bronnen:
http://www.substituut.nl/toeslagpartner.htm

Alleen als jij samen met die dochter een huishouden hebt. Dit wel zeggen dat jij samen met die dochter (je dochter oid) de huur/hypotheek betaald, boodschappen betaald ed. Kijk even op toeslagen.nl staat goede informatie op !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100