Bv besloten venootschap

Ik heb in 2009 een bv (besloten venootschap) verkocht aan iemand. Nu krijg ik van de belastingdienst aanslagen namens de bv, dat ik die aanslagen moet betalen, omdat de koper niet te traceren is. En nu komt de belastingdienst bij mij terecht. Heeft de belastingdienst het recht om mij te betrekken in de aanslagen van de bv die ik in 2009 heb verkocht via de notaris?

Weet jij het antwoord?

/2500

wellicht dat je middels gegevens van de notaris aan kan tonen dat er wel degelijk een volledige overdracht heeft plaatsgevonden en er geen sprake is van een aanmerkelijk belang aangaande de BV het vreemde vind ik dat de belasting in beginsel jou niet benaderd, maar nu de koper niet te traceren is dit wel doet. Bij de verkoop van uw onderneming is de rechtsvorm van het bedrijf van belang. Bij de verkoop van een Eenmanszaak, een maatschap, een Vennootschap onder Firma (VoF) of Commanditaire Vennootschap (CV) betaalt u stakingswinst belasting: inkomstenbelasting verschuldigd tegen het progressieve tarief van box 1 (maximaal 52%). U heeft recht op een stakingsaftrek, maar belastingheffing zult u niet kunnen voorkomen. U kunt wél voorkomen dat u direct moet afrekenen door de stakingswinst te benutten voor een lijfrenteverzekering. De stakingswinst is dan - onder bepaalde voorwaarden en tot een bepaalde hoogte - als lijfrentepremie aftrekbaar. De uitkering die te zijner tijd aangekocht moet worden, is overigens wel belast, alleen worden de uitkeringen mogelijk lager belast dan uw huidige inkomen. De boekwinst bestaat uit goodwill, stille reserves en de eventueel aanwezige fiscale reserves. Bij rechtspersonen, zoals de Besloten Vennootschap, kunt u de (deelneming in een) onderneming overdragen door uw aandelen te verkopen. Over de boekwinst (verschil tussen de verkoopprijs en verkrijgingsprijs) betaalt u inkomstenbelasting uit aanmerkelijk belang (box 2). Een alternatief voor de aandelenoverdracht is de verkoop van de activa en passiva van de onderneming

Bronnen:
http://www.ondernemingsbeurs.nl/vpagina.as...

Degene die jou heeft geadviseerd bij de overeenkomst (niet zijnde de adviseur van de koper) had moeten zorgen dat de overeenkomst jou zou vrijwaren voor dergelijke acties. Informeer bij de notaris of de overeenkomst daarin voorziet. Zo niet stel de adviseur aansprakelijk als hij het probleem niet kostenloos oplost.

Krijg je aanslagen over 2010? krijg je aanslagen van 2009 of daarvoor? Gaat het over de OB of VPB? Krijg je soms een aanslag over stille of fiscale reserves? Koper niet te traceren vind ik een merkwaardig verhaal, de bv is statutair ergens ingeschreven, vraag deze statuten op bij de kvk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100