Winstaandeel op mijn werk, en overuren?

Hoeveel belasting betaal ik over mijn winstaandeel wat ik van mijn werkgever krijg? En hoeveel belasting betaal ik over overuren die ik Savonds maak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal vallen deze twee vergoedingen onder het bijzonder tarief, afhankelijk van het jaarinkomen valt de vergoeding in de 1e, 2e of 3e schijf van de inkomstenbelasting. (bij benadering 1e = 40%, 2e 45% en 3e 50% belasting)

Loonheffing op deze uitkering als werknemer is een voorheffing op de inkomstenbelasting, dus is niet definitief. Voor eenmalige uitkeringen in het jaar zoals gratificaties en vakantietoeslag wordt de tabel bijzondere beloningen gebruikt. Die is gebaseerd op de hoogte van het jaarloon van het vorig jaar, dus nu 2010. De tabel is zo bedoeld dat op jaarbasis niet hoeft te worden bijbetaald of terugontvangen. Er is GEEN bijzonder tarief in de loonheffing. Het hele jaarloon en de inhouding loonheffing wordt na afloop van het jaar in totaliteit beoordeeld voor de inkomstenbelasting. Indien te WEINIG is ingehouden dan krijg je een aangiftebrief. Voor eenmalige uitkeringen moet de tabel bijzondere beloningen worden gehanteerd, maar als door bijtelling bij het betreffende maandslaris de inhouding lager zou zijn dan zal de werkgever dit doen. (voordeelregel). Als je meent dat er te veel is ingehouden, kun je bezwaar maken bij de belastingdienst binnen 6 weken erna. Het inhoudingspercentage varieert van 33 % tot 52 %.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100