Welke ziektekosten mag ik nog opvoeren als aftrekpost over mijn belastingaangifte over 2010?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je chronisch ziek bent, mag je een post van 300 euro opvoeren voor beddengoed en eventuele kosten die je hebt gemaakt om een arts of therapeut te bezoeken.

Er is een website die het prima op een rijtje heeft gezet. Het gaat te ver om alles hier over te typen of te kopiëren dus ik zet hieronder de link neer. Mocht je nog specifieke vragen hebben dan kun je die hier stellen dan zal ik deze voor je beantwoorden.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/belasting/6077...

Als je de aangifte per computer doet, zie je in het programma ook goed uitgelegd wat je wel en niet mag opvoeren. Bepaalde kosten zoals inderdaad voor beddengoed en bewassing, of sommige medicijnkosten, kosten voor bezoek aan arts of ziekenhuis etc. Als je bij die posten bent, klik je op het vraagtekentje, dan krijg je een beperkte uitleg, en daar kun je weer kikken voor een uitgebreide uitleg.

zie eerdere antwoorden en reactie. Tegenwoordig heet die aftrekpost "specifieke zorgkosten". Heel globaal zijn aftrekbaar: medische hulp en ziekenbezoek, voorgeschreven medicijnen, sommige hulpmiddelen, aanpassingen woning en andere, vervoer zieke/invalide, sommige medische dieeten, gezinshulp, extra kosten kleding en beddengoed. Sommige kosten geven recht op een verhogingsfactor voor aftrekbaarheid van gemaakte kosten. NB Premie verzekering is nooit aftrekbaar. Alleen de kosten die de persoonlijke, inkomensgerelateerde drempel overschrijden zijn voor dat gedeelte aftrekbaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100