Hoe wordt een belastingvrije gratificatie op je jaaropgave vermeld?

Stel je krijgt een belastingvrije gratificatie van 8.000 ivm 25 jarig dienstverband en je normale loon (incl vak. geld) is 90.000. Staat die gratificatie dan apart op de jaaropgave naast het loon van 90.000, of staat er een totaal van 98.000 loon? Als dat laatste waar is, kan je alsnog afdragen bij de aangifte.

Of betaalt de werkgever alle lasten, maar komen ook die op de jaaropgave?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze staat NIET op de jaaropgave vermeld onder het belastbaar inkomen. (wel even controleren natuurlijk op je jaaropgave) Net als bv uitbetaalde kosten vergoedingen als de km vergoeding van 19 cent per zakelijke km. Ook de werkgever hoeft over dit bedrag GEEN lasten af te dragen. De uitkering kan maximaal 1 maandsalaris zijn waarbij slechts vaste inkomens bestanddelen mee tellen bij de berekening van het maandinkomen.

Je werkgever betaald zo en zo al de lasten omdat er ten alletijde loonbelasting over moet worden betaald.

Op de jaaropgave staat je belastbaar inkomen. Dit valt niet onder belastbaar inkomen dus is niet vermeld

zo'n gratificatie komt niet voor op de jaaropgave. de gratificatie staat wel vermeld op je maandspecificatie, hier kun je ook zien dat er geen belasting op wordt ingehouden (of er staat een hogere gratificatie vermeld en dan vind je in de netto kolom de uitgekeerde vergoeding terug). e.e.a. kan verschillen van werkgever tot werkgever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100