Wij hebben eind september een huis gekocht. Weet iemand hoe lang het duurt voordat we hypotheekrenteaftrek terug krijgen?

Toegevoegd na 5 minuten:
we hebben er voor gekozen om het maandelijks terug te krijgen, maar hebben nog niets gehad!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het via de werkgever regelen dat het maandelijk via je salaris wordt uitbetaald. Of je geeft elk jaar voor 1 april op via het aangifte formulier van de belasting. Vergeet ook niet dat bepaalde kosten van de aankoop aftrekbaar zijn Toegevoegd na 6 minuten: Heb je het al aan de werkgever door gegeven anders gebeurd er niets. De werkgever verwerkt de mutaties voor de 18e van elke maand. Dus mutaties die later komen worden een maand later doorgevoerd

In principe kan je onmiddellijk al een voorlopige teruggaaf / voorschot aanvragen. Hiervoor kan je het belastingprogramma downloaden en de teruggaaf aanvragen. Als het wordt toegekend krijg je het elke 15de van de maand gestort op je rekening.

Je kunt nu terugvragen wat je wilt, zelfs waar je geen recht op hebt. Dat duurt 1 a 2 maanden in te krijgen. Uitbetaald Rond de 16 dag vd maand. Volgend jaar Ben je verplicht om aangifte te doen, en wordt Alles verrekend. Vroeg je teveel, betaal je terug met rente. Anders krijg je het geld alsnog, ook met rente.

Heb je het formulier voor voorlopige teruggaaf al ingevuld? Ik denk dat het bij ons een week of 6 duurde voordat het verwerkt was en het geld op onze rekening stond. Hier kun je meer informatie vinden: http://www.belastingdienst.nl/download/2599.html

Bij mij duurde het ook een week of 6-7. De maandelijkse teruggaaf wordt de 15e gestort dus zal het waarschijnlijk dan op je rekening staan.

als je het bruto bedrag per maand kan opbrengen, is het misschien interessant om een keer per jaar belasting terug te vragen. je krijgt van de belastingdienst rente vergoed. een spaarrekening levert minder op, en op je betaalrekening ontvang je helemaal geen rente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100