Wanneer begint officieel een feestdag?

Wanneer begint officieel een feestdag? Op het werk (grafische sector) hadden we die discussie. Wij werken in 3 ploegen. Dus van 0600 tot 1400, 1400 tot 2200 en 2200 tot 0600 uur, maandag t/m donderdag of vrijdag. Nou is het donderdag Hemelvaart, begint dit dan in de nacht van woensdag op donderdag om 2400 uur of donderdag om 0600 uur? Volgens onze werkgever op donderdag om 0600 uur. Kan het in de CAO (kartoflex) zo 1.2.3 niet vinden..

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke nieuwe dag begint om 00.00 uur of het nu wel of geen feestdag is. Dit houdt in dat als je om 22.00 uur moet beginnen tot 6.00 uur,je vanaf 00.00 uur extra toeslag op het uurloon hoort te krijgen.

Officieel begint een feestdag om 00.00 's-morgens en eindigt om 24.00 's-avonds. Maar voor CAO afspraken worden de tijden vanaf 06.00 's-morgens tot 22.00 's-avonds gehanteerd. Dat is gedaan om ongelijkheid in beloning te voorkomen voor mensen die in ploegendiensten werken. Klinkt misschien raar, degenen die dan 's-avonds om 22.00 uur voorafgaande aan een feestdag beginnen en dan tot 0.600 in de feestdag werken krijgen dan geen toeslag. Maar in de ploegenroosters komen per jaar meerdere feestdagen voor zodat iedereen wel in een tijdvak waarop een toeslag wordt betaald komt waar dan anderen weer buiten vallen. Zo wordt bereikt dat iedereen hetzelfde voordeel van een feestdag heeft en niet dat bepaalde geluksvogels vaker of meer toeslagen ontvangen.

Wow: hoog intelligente vraag! Ik antwoord voor de Belgische toepassing op dit vlak. Als je belt naar een sociaal bureau, zul je merken dat ze het zelf inderdaad ook niet goed meer weten. De vraag is vooral relevant in verband met je "overloon", in België vind je een erg goede en diepgaande uitleg daarvoor op http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=29448#AutoAncher4 zodat je merkt dat die 10% en 50% toeslag vooral zich baseert op je wekelijkse contractuele arbeidsduur. Door het werken van feestdagen, ga je immers - door de gelijkstelling van een feestdag met eigenlijk het 'fictief werken' - in de basislogica over je 'normale wekelijkse werkduur' (die uren tellen dus dubbel: tijdens je vakantie dan wel feestdag werk je 'extra'). CAO's MOGEN niet afwijken van de berekening van feestdagen, want dit is van openbaar recht. Als ze dat doen, zal het enkel de rechter zijn die oordeelt of ze gelijk hebben al dan niet. Enkel bij flexibele uurroosters, kunnen paritaire comités soms juister bepalen hoe daarmee wordt omgegaan in een specifieke sector. Maar geen beoordelingen van dwingend recht als daar zijn vakantiedagen en recuperatie ervan noch d definitie zelf van overloon. Letterlijk: (lees hierbij als feestdagen ook de vervangingsdagen en inhaalrustdagen). Nu iets concreter, zonder je specifieke situatie te kennen: Basisprincipe: 38 uren is je maximale werkduur per week, door je feestdag kun je daar boven uitraken. Zie het voorbeeld op die link in supra waar je bijv. die dag 8 uren extra presteert à 50% te betalen omdat ze boven je uurrooster gaan. Maar die redenering is FOUT in jouw model, want vermelde wet rekent 100% overloon aan voor zowel zondagen, feestdagen als vervangingsdagen en dat is de (prachtige) kern van jouw vraag. Daarvoor geef ik je nu de link naar http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=8414 (die je echter pas zult begrijpen na bovenstaande uitleg, vrees ik) en met die info (sorry dat het zo complex is en dientengevolg ook vraag om in juiste volgorde te leren denken) spring je naar http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=395 voor de wet met specifieke ploegenstelselafwijking over de zondagsrust (wat daar gaat het voor een feestdag in essentie om) en daar vind je de verwijzing naar die 6 uur en ook dat het verboden is dat je op een feestdag STOPT en START tegelijk. Geef eens je uurregeling door in reactie. Zie ook reactie hieronder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100