Waarom denken mensen uit het noorden van Nederland bij het woord carnaval toch altijd "vreemdgaan"??

Laatst was er ergens een of andere poll waarin werd gesteld dat carnaval gelijk staat aan: zuipen en vreemdgaan. Ik vraag me gewoon af waar dat vreemdgaan op slaat en wie dat ooit heeft bedacht?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat mensen alleen de negative dingen onthouden en ook alleen de negatieve dingen komen vaak in het nieuws

Ik ben zelf een fervent carnavalvierder. Ik denk dat de link simpel gemaakt is. Met carnaval wordt ontzettend veel gedronken. Aangezien je remmingen dan wat afnemen, is de kans groter dat mensen dingen doen die ze normaal gesproken niet zo snel zouden doen. Dus ook vreemdgaan. Het is onzin om carnaval gelijk te stellen aan vreemdgaan. Maar ik denk wel dat er in de carnavalsweek meer wordt vreemdgegaan dan in ieder andere week. Ik denk trouwens dat het onzin is dat 1 iemand dit de wereld in heeft geholpen. Toegevoegd na 2 minuten: Ik hoorde net uit betrouwbare bron dat ene Jos van Oss deze roddel in de wereld heeft gebracht.

Dat is simpelweg te halen uit de verhalen die je hoort van mensen die uit de streek zelf komen; ik hoor altijd dat mensen flink zuipen en dat veel mensen vreemdgaan ;) Ik kom uit Groningen ;)

Het zijn de verhalen die ik hoor van mijn rasechte Limburgse en Brabantse vrienden. Dagen van de wereld door de drank, en een geboortegolf 9 maanden later!

"Waarom denken mensen uit het noorden van Nederland bij het woord carnaval toch altijd "vreemdgaan"??" Tja, dáár zorgt die drank natuurlijk voor; en trouwens, dát (vreemdgaan tijdens de carnaval) gebeurt toch ook?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100