Waarom sturen we met kerst kaarten,en niet met pasen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat vlak na de kerst het nieuwe jaar begint en dat is een mooie gelegenheid om iedereen de beste wensen te sturen.

Dat is helemaal uit de tijd. In de jaren vijftig werd dat nog gedaan. Ik vermoed dat de Kerst nog het belangrijkste feest is wat door een grotere bevolking groep wordt gevierd.!

Omdat de kerst echt zo,n tijd is dat je lekker die kaarten kunt gaan schrijven,omdat je veel binnen zit en het vroeg donker is. zou de kerst in de lente vallen net als pasen,dan zouden er ook minder kaarten verstuurt worden omdat het weer dan alweer heel anders is en mensen andere dingen te doen hebben.

Heb je ooit van Paaskaarten gehoord?... Nou dan daarom zijn er wel Kerstkaarten...

je kunt wel een paashaas versturen, maar dat geeft zo'n rompslomp: kooi met drinkbak en verpakking kost bovendien al gauw tientallen euro's voor verzending. Een kerstkaart is veel goedkoper.

Kerst is één van onze belangrijkste feestdagen en er zit blijdschap in, dat is echt een traditie. Het kaarten sturen komt denk ik vanuit de blijdschap met de geboorte van Christus. Bij Pasen is dat veel minder en weet vrijwel niemand wat er nu eigenlijk gevierd wordt. Sterker nog: Pasen is geen feest want dan sterft Christus, toch?

Kerst heeft meer met het geloof 'Christendom' te maken, en aangezien deze geloof basis staat in Nederland word er veel gebruik van gemaakt. Kerst is ook geen week verwijderd van het nieuwe jaar, dus wens je iedereen tegelijke tijd de beste wensen, twee vliegen in een klap dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100