Waaromstaat de muziek van kermissen zo hard?

Wat is daar de reden van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om mensen te lokken, Waarom er zulke velle en alle kleuren lichten zijn? Waarom de muziek zo hard staat? Om je in de sfeer te brengen om in bepaalde dingen te gaan en ook dingen te kopen. Zo heb je bijvoorbeeld bij het spookhuis wat griezelige muziek om je alvast in de stemming te krijgen. En voor je het weet denk je erover na om erin te gaan. Maar wat als ze klassieke muziek zouden spelen? Ik weet zeker dat er dan veel minder mensen opaf zouden komen. Zelfde geldt voor geen muziek, Ze proberen een bepaalde groep aan te spreken en dit doen ze door middel van muziek en lichtjes. Uiteindelijk als je er langs loopt ga je toch even kijken. (Meestal)

Gewoon om mensen te lokken !

Veel mensen vinden dit opwindend. Muziek lekker hard, veel lichtjes en veel bewegende delen. Je adrenaline gaat stromen en de drang om ergens in te gaan word groter. En elke attractie wilt natuurlijk de aandacht trekken. Dus: Harde muziek=meer klanten= meer geld voor eigenaar. Heel simpel.

Als je het geluidsniveau van bandjes op koninginnendag, de disco, popconcerten en ook de kermis vergelijkt met alle andere zaken die onze oren dagelijks te verwerken krijgen (tv, gesprek, muziek beluisteren) dan is dat wel 10 keer zo hard. Dat is onnatuurlijk en dat is nou juist de bedoeling. Want bij een onnatuurlijke ervaring hoort onnatuurlijk gedrag; d.w.z. je raakt, als je midden in die herrie zit in een soort trance of roes, en je zult sneller geneigd zijn je over te geven op wat er op je afkomt. Dat is uitstekend voor de commercie. Je drinkt meer bier, je koopt meer impulsief spullen, en je springt sneller in een kermisattractie, als je in een soort hypnose van harde muziek bent, dan wanneer je in alle rust of stilte je kunt bezinnen op wat je aan het doen bent. Eigenlijk is het wat vreemd dat we door de geluidssterkte van muziek pas goed in de stemming raken. Blijkbaar kunnen en willen we niet feesten zonder herrie om ons heen, en moeten we eerst letterlijk een beetje verdoofd worden, om goed mee te kunnen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100