Wat is het hardste vuurwerk ????

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat carbid (zelfgemaakt vuurwerk) wel meeste kabaal geeft... Maar ook dit is belangrijk om te weten denk ik: Bij vuurwerk ligt de specificatie van het maximaal toelaatbare geluidsniveau gecompliceerder wegens het impulskarakter van het geluid. In dat geval wordt er van het piekniveau uitgegaan, dat slechts zeer kort aanwezig is (< 1 ms) en daarom ook veel hoger kan zijn. Op advies van de eerste auteur werd er in het kader van de warenwet besloten dat vuurwerk geen hoger geluidsniveau dan 150 dB mag voortbrengen. Dit houdt de kans op gehoorschade laag zolang het vuurwerk meer dan 2 meter van het oor verwijderd blijft. In de Scandinavische landen heeft men bij de jeugd gehoorschade door vuurwerk aangetoond. Voor hele stuk en de risico's en gevaren voor je gehoor hier de bron: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=vuurwerk meer dan 150 Db Voetzoekers als vuurwerk geven ook rondom de 150 dB ... Toch, is voor mens EN dier in mijn optiek vuurwerk dat zoveel gevaren met zich meebrengt, voor dieren ieder jaar een ware kwelling is juist omdat bv het gehoor zover x sterker is dan bij de mens, een drama die niet nodig zou moeten zijn! Feestelijk iets vieren, kan op tal van andere manieren, siervuurwerk en met mooie effecten ook visueel, zijn ook mogelijk ;) En dan nog eens wat vuurwerk aan enorme luchtvervuiling bijdraagt....de gevolgen voor mensen net gevoelige luchtwegen, CARA enz en onze baby's?

De cobra 6 is heel hard. Maar ook heel prijzig en ook niet in nederland verkrijgbaar als je geen connecties hebt,,

ga gewoon voor een lawinepijl klaar.

Ik kan zulke harde en krachtige dingen regelen, je kan dat vergelijken met dynamite.. Alleen naam weet ik niet meer, Weet wel dat het een boom kan omblazen :p

Mortieren knallen erg hard. Toegevoegd na 7 uur: http://www.youtube.com/watch?v=RdSaW1e2qec&feature=related

De Tsar Bomba.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tsar_Bomba

Cobra 6 is zeer hard en is legaal verkrijgbaar in Italië.

Mbt grondvuurwerk is zonder meer de Napolitaanse bom. Zwaar illegaal en ondanks dat de naam anders doet vermoeden, komen deze uit het oostblok. Toegevoegd na 1 minuut: Ook bekent onder de naam Cipolla bol.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=XjfQfTEWFZU...

Carbid in een melkbus knalt echt hard . Maar afgelopen nieuwjaar zag ik op de regionale tv dat ze een melkbus hadden uitvergroot . Lengte ongeveer 3 meter en een diameter van ongeveer 1.5 meter en oorbeschermers waren verplicht .

als je legaal hard wil knallen moet je zo iets kopen ze knallen bijna net zo hard als illigaal vuurwerk Toegevoegd na 1 minuut: zie bron

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?q=legale+morti...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100