Waarom vieren we onze verjaardag niet 9 maanden eerder op het moment van ons 'ontstaan'?

9 maanden voor je verjaardag is de dag dat je eigenlijk bent ontstaan zegmaar. Waarom vieren we dan onze verjaardag niet? Op je verjaardag word je een jaar ouder, maar dat is in feite niet op de dag dat je ook werkelijk bent ontstaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lang niet iedereen wordt precies 9 maanden naar de conceptie geboren. Ook is niet altijd precies bekend wanneer de conceptie plaatsvond. Het is dus veel handiger om de dag van de geboorte te gedenken, want die weet iedereen precies.

Je viert de dag dat je voor het eerst het levenslicht ziet:-)

Dat is ook moeilijk te zeggen. Meestal weet je niet precies wanneer die keer is dat je bevrucht bent. Bovendien klopt pas na 6 weken ongeveer het hartje dus is er dan pas leven. En ikzelf ben 6 weken tevroeg geboren. Dus is hetgeen 9 mnd. Mijn dochter is met IVF 'ontstaan' dus daar weten we het wel precies van maar die is ook 4 weken tevroeg geboren. Wat houd je dan aan? Het maakt het allemaal een beetje vaag. Bovendien denk ik niet dat mensen willen weten hoe ze ontstaan zijn, in welke situatie. Tenminste ik niet. En iedereen hoeft van mij ook niet te weten wanneer ik precies vrij. Beetje lastig dus. Beter om gewoon de dag aan te houden dat je leventje start.

Nee hoor, voor veel mensen geldt dat niet. Dat ze 9 maanden voor de geboorte zijn ontstaan. Dus welke dag zou je dan moeten aanhouden? Bijna niemand weet precies wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden. En dan: Na ongeveer 8 dagen begint het eitje zich in te nestelen in het slijmvlies van de baarmoeder. Op de dag dat je normaal weer ongesteld zou worden (dag 14) is het bevruchte eitje volledig ingenesteld in de baarmoederwand. Dan zou je dus ook de dag van innesteling kunnen hanteren. Heel veel bevruchtingen eindigen alsnog in een vroege miskraam. Vaak weten of merken vrouwen dat niet eens. Zijn dat dan allemaal sterfgevallen?

En verdrietig genoeg redden sommige kindjes het niet tot hun geboorte, reden des te meer om de geboortedag (birthday) te vieren! Dat is ook de dag waarop iedereen van het nieuwe mensje kon gaan genieten!

Ik zou niet eens willen weten op welk dag ik ben verwekt :S op welk dag m'n ouders bezig zijn geweest

Het idee is niet slecht. Echter, de dag van bevruchting is in de meeste gevallen niet vast te stellen, omdat de partners rond die periode regelmatig sex hebben gehad. Dit zou ook betekenen dat je die 9 maanden mee moet tellen in je leeftijd. Dus je zou in principe dan ook 9 maanden eerder met alles mee mogen doen waar een leeftijdsgrens voor geldt. Bijvoorbeeld eerder je rijbewijs mogen halen, eerder naar school, eerder van school, eerder met de vut.

De dag van je geboorte, is de dag dat je zelfstandig kan ademen.. Wanneer de navelstreng wordt verbroken is feitelijk je geboorte!! (al ben je dan al veel ouder) De telling begint dus feitelijk op het moment dat je ademt, en drinkt zonder de navelstreng van je moeder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100