Welk legaal vuurwerk is het gevaarlijkst om af te steken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat al het vuurwerk even gevaarlijk is als je het niet goed afsteekt. De ongelukken gebeuren meestal niet door het vuurwerk, maar door de gebruiker daarvan.

Vuurpijlen. Als de vuurpijl niet op de juiste manier wordt neergezet ( in verzwaarde fles of in het zand gestoken) dan kan hij alle kanten opvliegen en bijv oogletsel bij toekijkers veroorzaken.

Rotjes! Die lijken zo onschuldig.....

al het vuurwerk wat niet niet volgens de regels word afgestoken is gevaarlijk... het meest onschuldige kan het gevaarlijkst zijn omdat deze aan kinderen word gegeven en dat zijn de sissers..de zg sterretjes... jaarlijks belanden duizende kinderen op de eerste hulp voor dit onschuldig lijkend vuurwerk...

Bronnen:
mijn broer is trauma arts...

Dit ligt aan het manier van gebruik. Als jij een pot op zijn kant zet en afsteekt kan het flink misgaan. Maar een vuurpijl of komeet kan ook aardige schade aanbrengen. Ik raad je ook niet aan om een complete chinese rol op je rug te knopen en aan te steken. Conclusie: Dit ligt aan de manier van het gebruik.

Alle fluitpijltjes die per 100 / 144 in een pak zitten. Normaal gaat een vuurpijl in 1x de lucht in maar zo een klein pijltje komt eerst uit het potje, valt half om en gaat daarna alle kanten op behalve recht omhoog.

Illegaal vuurwerk!!!!! Toegevoegd na 1 minuut: Foutje....welk legaal vuurwerk het gevaarlijkst is, ik denk al het vuurwerk wat te dicht bij afgestoken wordt...

Mortier pijlen.. alhoewel die soms kwa kwaliteit toch wel zeker goed zitten! grondbloemen.. lijken best onschuldig.. maar als je soms ziet hoe mensen ze afsteken... die kleine goedkope pijltjes, knalpijltjes ( babypijltjes) en fluitpijltjes (babypijltjes) zijn ook zeer gevaarlijk.. ze zijn zo licht en hebben weinig stuwkracht en ontploffen ze OF op de grond OF vliegen een hele andere richting op.. Toegevoegd na 45 seconden: Mortieren kunnen ook gevaarlijk zijn, zeker als je slechte aansteker gebruikt en dan met je hoofd ERBOVEN hangt!