Nederland heeft Sinterklaas feest, zijn er ook andere landen die dat hebben? Met zwarte pieten enzo?

Weet niet welke categorie:S

Weet jij het antwoord?

/2500

Het sinterklaasfeest wordt in verschillende vormen in heel Europa gevierd van Frankrijk tot Bulgarije en Italië tot Oekraïne. In de Duitstalige deel van Zwitserland heet hij St. Nikolaus of "Samichlaus" of "Santiglaus" en zit hij op een ezel. De zwarte piet heet "Schmutzli". Er worden rijmpjes opgezegd in plaats van liedjes gezongen en hij komt niet uit Spanje, maar uit het bos. En uiteraard ook bij onze zuiderburen! Toegevoegd na 5 minuten: En naar aanleiding van je toevoeging: De vraag had ook gekund in de categorie: Maatschappij/Feestdagen/Sinterklaas.

Bronnen:
http://www.sinterklaas.eu/andere-landen.html

Het sinterklaasfeest wordt in verschillende vormen in heel Europa gevierd van Frankrijk tot Bulgarije en Italië tot Oekraïne. In het Noord-Franse Lorraine (Lotharingen) wordt het sinterklaasfeest gevierd op 6 december. Sint Nicolaas is de beschermheilige van deze streek. Zwarte piet heet Père Fouettard en is een roodharige man met een woeste rode baard en een grote mantel met hoofdkap. In de Duitstalige deel van Zwitserland heet hij St. Nikolaus of "Samichlaus" of "Santiglaus" en zit hij op een ezel. De zwarte piet heet "Schmutzli". Er worden rijmpjes opgezegd in plaats van liedjes gezongen en hij komt niet uit Spanje, maar uit het bos. In Oostenrijk viert men het feest van Nicolo, z'n helpers heten krampussen en zien eruit als duivels. In de Duitse stad Bremen vieren de kinderen op 6 december het feest van "Sünnerklaas". Een zwarte Piet is er niet bij. De kinderen lopen van winkel tot winkel, waarbij ze liedjes zingen en rijmpjes opzeggen. Daarvoor krijgen ze cadeautjes. Vroeger waren deze liedjes in het Nederduits, maar sinds de jaren '60 van de vorige eeuw verdween deze traditie en zongen ze voortaan in het Duits. De manier waarop Sinterklaas aankomt, verschilt in de verschillende landen. Maar het is bijna altijd in een of andere vorm van een processie van een heilige, zoals die bekend is uit het katholieke geloof. De oudste intocht per boot is die van Bari, die sinds 1087 jaarlijks plaatsvindt. In de Duitse gemeente Blomberg is Sinterklaas sinds 1965 al een begrip. Deze zogenaamde Blombergse sinterklaas is overgewaaid uit Nederland. In de grensgebieden wordt op sommige plekken ook het sinterklaasfeest gevierd.

Bronnen:
http://www.sinterklaas-recepten.nl/sinterk...

Ha, die Yorick97; Ook bij de oosterburen leggen wij bezoekjes af, maar daar delen we enkel snoepgoed, chocolade of koek uit. De kinderen noemen Piet daar Schwarzer Peter en daar moest hij in het begin wel even aan wennen. Gelukkig is mijn Duitsch goed genoeg om te begrijpen wie er met Sankt Nikolaus bedoeld wordt.

belgië!!!!

Ik meen me te herinneren dat ze in Suriname ook sinterklaas vieren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100