Waarom vieren we in Nederland Sinterklaas en in Duitsland Kerstmis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kerst is in Duitsland het belangrijkste en mooiste feest van het jaar. Het is het feest van de familie en de vrede. Op ‘Heiligabend’ (24 december) krijgt iedereen kadootjes van de kerstman.

Er zijn twee feesten, allebei is te veel van het goede, dus dan moet je kiezen, en wij kozen voor die ene baardmans en Duitsland voor die andere, Kerst-miss...

Omdat in duitsland veel meer aandacht aan kerstmis wordt besteed dan in nederland. daar begint het al op de 24 ste de heilige abend en bereid men zich voor op het eten en krijgt men cadeautjes. ook op de 24ste gaat s,middags om 12 uur alles al dicht. nee sinterklaas is in duitsland maar gewoon bijzaak.

Sinterklaas is een nederlands volksfeest en in Duitsland vieren ze maar 1 dag kerst . (voor de gene die de tweede kerstdag al helemaal niet zien zitten hoppa verhuis naar Duitsland ) In nederland zorgde de vakbonden ervoor dat er twee kerstdagen moesten komen .

Er zijn wel degelijk plekken in Duitsland waar Sinterklaas gevierd wordt.

Ik vier kerstmis ook altijd in Nederland en niet in Duitsland.

ik vier sinterklaas en kerst,in duitsland wordt veel meer aandacht geschonken aan kerst en in veel mindere maten aan sinterklaas daar geloven de kinderen in de kerstman en niet in sinterklaas

en daarom zijn wij Nederlanders en zij duitsers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100