Welke figuur heeft bedacht dat het kruis op de mijter van Sinterklaas niet meer mag?

Vandaag hoorde ik dat in Amsterdam de mijter van Sinterklaas voortaan geen kruis heeft maar de drie kruizen van Amsterdam. Als reden gaf men op dat de kruis niet multuculti genoeg was. Wie kan mij uitleggen wie deze, in mijn ogen idoote gedachte, heeft bedacht en wat de precieze reden was van deze maatregel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Sgrijvvaud; De streep op de mijter is het teken dat we hier met een nepperd van doen hebben. Ik draag mijn hele leven al een kruis op mijn feestmuts en die blijft er op ook!

waarschijnlijk politiek correcte autochtonen die ieder jaar in grote getalen moeite hebben met onze Sinterklaastraditie omdat die stigmatiserend zou zijn. Zo hadden we een tiental jaar geleden (ook in Amsterdam) de discussie over de zwarte pieten die in deze tijd niet meer zouden kunnen. Er liepen toen gekleurde pieten en regenboogpieten achter de sint aan. Sint is een katholieke heilige en die hoort een kruis op zijn mijter te hebben. Net zoals zijn knecht zwart is van de schoorsteen en nergens anders van...

hier word ik echt moe van. er zien niet zo veel landen waar ze sinterklaas vieren, het hoor bij Nederland en omdat er steeds meet mensen uit andere landen kommen die het niet kennen en ook niet vieren moeten we hem daar voor aanpassen in zijn kleding en versiering. moeten we dan ook Suikerfeest afschaven in nederland omdat er steeds meer mensen suiker ziekte hebben. en de toeter van de moskee afhalen omdat wij in on land dat ook niet gewoon zijn. het probleem is dat ze steeds meer regels en dingen verzinnen , wat voor ons altijd al zo was maar nu niet meer kan. waarom mag een neger zoen niet meer maar blanke vla wel. ik zou zeggen regering hoe je bezig met belangrijke zakken en laat het zo als het is. reacties zijn zeer welkom. vriendelijke groet djdikkop (wanorde.nl)

Quote Elsevier: "Een aantal gemeentebesturen wil de ‘multicultimijter’, het hoofddeksel van Sinterklaas zonder kruis, invoeren. Maar een ontstemd CDA stelt dat de mijter van Sint Nicolaas heilig is. De goedheiligman draagt al een aantal jaar geen kruis meer op zijn mijter in Amsterdam vanwege de multi-etnische samenleving in de stad." Quote Telegraaf: "Tot onvrede van de regeringspartij verschijnt Sint-Nicolaas in Amsterdam al enkele jaren zonder kruis omdat de bevolkingssamenstelling 'multi-etnisch is' en de kindervriend een 'universele figuur' moet zijn. Het CDA wil dat de PvdA-ministers Ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Plasterk (Cultuur) 'opkomen voor behoud van een typisch Nederlands feest als sinterklaas, inclusief alle symbolen en verwijzingen die daar bij horen'. "Er is geen enkele reden om de christelijke herkomst van Sint-Nicolaas angstvallig te verbergen", aldus CDA-Kamerlid Koppejan. "Wij vinden het prima dat er in de Nederlandse samenleving etnische groepen bij zijn gekomen met eigen feesten, gebruiken en religies, maar dat mag niet betekenen dat de christelijke herkomst van onze eigen feesten verloochend wordt." Zie bronnen:

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100