In welke landen wordt Sinterklaas gevierd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals wij het kennen in Nederland & de Nederlandse Antillen. Verder word in België het vergelijkbaar gevierd. In veel andere europese landen(Duitsland/Zwitserland) word ook de verjaardag van sint Nicolaas gevierd maar op een andere manier. Verder ook op plekken waar Nederlanders wonen, maar toch vaak aangepast aan de cultuur van het land. Daarnaast moet je niet vergeten dat Santa Claus, ook hetzelfde is, dus in de VS enz. word het ook (indirect) gevierd.

Nederland

In heel Nederland, stukjes van Duitsland (net over de grens) en een groot deel van (Vlaams) Belgie, en in alle Nederlandse ' kolonies'/ gemeenschappen over de hele wereld. Maar primair is het inderdaad een buitengewoon Nederlands gebeuren.

Sinterklaas komt in meerdere landen langs met een iets bescheidener hoeveelheid cadeau's. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat in Hongarije dit ook het geval is. De sinterklaasavond zoals wij dat hebben (met surprises en gedichten en zo) wordt volgens mij alleen in Nederland zo gevierd.

. Sinterklaas wordt ook op kleinere schaal in Luxemburg (Kleeschen), Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Polen en Tsjechië (Mikuláš) gevierd

Bronnen:
www.pietopbezoek.nl

Ha, die Tempura; Alle antwoorden zijn al zo'n beetje gegeven. Ter aanvulling nog dat er in Spanje niets aan Sinterklaas wordt gedaan; daar woont hij natuurlijk ook niet voor niets de rest van het jaar. En dat de Goedheiligman in Bari, in Zuid-Italië waar een naar hem vernoemde basiliek staat, nog jaarlijks met feesten en rituelen rond zijn relikwiëen wordt vereerd.

nou in de landen waar ze het vieren natuurlijk maar k heb niet zo`n zin om dat p te gaan zoeken hoor phoe pheo.... maar het licht er natuurlijk ook aan hoeveel geld het land heeft en of sommige mensen rijk zijn en sommige mensen juist arm of in hun geloof of mensen die ja nou ja gewoon sinterklaas niet kennen en in plaats daarvan weer iets anders doen misschien

In Oostenrijk viert men zekers ook Sinterklaas. De zwarte Piet is daar een eng schepsel die meer aan een duivel doet denken dan aan 'onze' zwarte Piet. Piet heet daar overigens Krampusch.

Hier in Tsjechie wordt het Sinterklaasfeest ook gevierd, alleen deelt een elfje (dus geen pieten) appels uit. Dus dat is jammer als je van pepernoten houdt... En de duivel loopt rond met een zak waar een been uit steekt! Dat is dan wel weer grappig. :-)

Nederland, beetje belgie en duitsland. En het leukste!! Mijn oom en tante hebben jaren in Suriname gewerkt. Daar hebben ze een zwarte sinterklaas en witte pieten:)

suriname,oosterreik,duistland een beetje,belgie,zuid-afrika

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100