Wie heeft Jezus vermoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

daar zijn verschillende antwoorden op. degene die hem uiteindelijk aan het kruis hingen waren de romeinen. maar je zou bijvoorbeeld judas ook als moordenaar kunnen zien aangezien hij jezus verraadde aan de romeinen

Een mens, de mensen ...

Jezus is niet vermoord maar terechtgesteld. Toegevoegd na 2 minuten: Door de Joden (onterecht uiteraard) veroordeeld, door de Romeinen terechtgesteld.

Romeinse soldaten die handelden in opdracht van joodse religieuze leiders uit Jezus tijd. Jezus bad voor die Romeinse soldaten: „Vader, vergeef hun, want zij weten niet wat zij doen.”

"'t En zijn de Joden niet, heer Jesu, die U kruisten... " Beginregel van een gedicht van Revius. Hij bedoelt hiermee dat Jezus aan het kruis ging om de zonden van de mensen, dus dat het eigenlijk die mensen zijn die hem dit hebben aangedaan. Maar in technische zin zou je kunnen zeggen: de soldaten, die het werk deden (maar ja, die moesten gewoon hun werk doen) Pilatus, die te slap was om goed recht te spreken. De Joden, die Jezus niet hoefden en hem daarom liever dood zagen. In geval van een juridische beoordeling, denk ik dat Pilatus het meest fout was.

eigvenlijk zijn wij het die Jezus hebben vermoord .

Jezus is veroordeeld door het volk van Jeruzalem. De Romeinse prefect Pilatus gaf het volk de keuze om of de moordenaar Barabas vrij te laten of Jezus. Het volk heeft toen voor Barabas gekozen en daarmee Jezus veroordeeld tot het kruis.

De mensen die hem hate hun wilde jezus kruizigen

De toenmalige Europese bezettingsmacht in Israel, met instemming van de locale clerus.

hij ging dood door de gene die hem verradde door de gene die hem veroordeelde en door de gene die hem op hing

Vanuit de islaam is Jezus (vrede zij met hem) niet vermoord, maar is Judas met de gelijkenis van Jezus (vrede zij met hem) aan het kruis geslagen.

Overlevering vertelt dat Judas Jezus verraden heeft en Pontius Pilatus geoordeeld heeft dat Jezus gekruisigd moet worden. Dofa

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100