Waar moet een mooi kerstpakket volgens jullie aan voldoen?

Ik merk dat veel medewerkers altijd wat te klagen hebben over het kerstpakket. Ieder jaar wordt er ontevreden over gedaan. Terwijl ik zo'n doos wel een verrassing vind. En je krijgt het maar . Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Quote van andere site over vergelijkbaar onderwerp: "Wat maakt het uit wat erin zit? er zijn nog steeds mensen die het nodiger hebben als wij. Mensen die zonder eten zitten met Kerst door ontslag of tegenslagen door de crisus. Ik weet dat het heel negatief klinkt maar toch is het zo. En ik vind dat we daar best even bij stil mogen staan. Misschien dat wij voor deze mensen zelf een kleine Kerst pakket kunnen maken?"

Ik persoonlijk hou niet van een kerstpakket. Als het aan mij ligt schaffen ze het af. en doen ze van het geld wat ze er aan kwijt zijn iets voor een goed doel..

"gegeven paard" Wel mooi een sigaar uit eigen doos, hoor! 'T geld moet ergens vandaan komen!! Feitelijk is 't geen kado. Daarom zijn er zoveel klachten over, want je moet er wel voor betalen. Het is een (al dan niet leuk) gebruik, meer niet. Maar dat wil niet direct zeggen dat ik tegen dat gebruik ben (al hoeft 't van mij echt niet - er zit altijd wijn in, terwijl ik dat niet drink). Een kerstpakket dat door iedereen goed wordt bevonden, bestaat niet. Door mij goed bevonden: tja, dan moet er net heel toevallig alleen zaken in zitten die ik kan gebruiken. Al 't andere is overbodig of moet je weggeven (wat op zich wel weer leuk kan zijn).

ik vind ze meestal wel leuk hoor, maar sommige dingen qua hapjes zijn echt vies altijd dat vieze blikspul wat niemand wil eten doe er dan wat lekkere dingen in die iedereen wel lust, zoals lekkere borrelnootjes ofzo

Ten eerste speelgoed voor kinderen, goede wijn rood en wit met geschikte glazen Een theaterbon met viparrangement(halen/ brengen/ kinderoppas.) Een bioskoopbon voor het gezin. Een lekker groot stuk zeeuws spek oid. Een hartelijke dankbetuiging van de werkgever voor de goede inzet in moeilijke tijden. Kadobonnen voor bouwmarkten/ irisbon oid. Een cheque voor een vrije dag voor onverwachte situaties. De beste wensen voor het nieuwe jaar.

Het idee is leuk en het is altijd tof om zo iets te krijgen. Werk zelf als bijbaan in een supermarkt en krijg in mijn kerstpakket o.a een wcrol, een kaars, flesje water, nootjes en koeken plus nog wat dingen. Totale overbodige dingen in mijn ogen. Zitten ook hapjes bij bijna nooit iemand eet. Geef mij maar het bedrag van het kerstpakket en dan stel ik er zelf wel een samen.

..voor elk wat wils....

Mijn vorige werkgever had de gewoonte de afgelopen jaren geen standaard pakket meer te geven maar een bon die je kon verzilveren voor heel veel producten, dagjes weg of abbonementen. Die bon vond ik altijd erg leuk omdat er voor iedereen wel iets leuks bij zat. Een standaard pakket vind ik niet wat... er zit altijd 70% in wat we niet lusten en het kadootje is vaak iets wat we al hebben: glazen, bekers, kaarsjes etc. Een leuk pakket moet iets zijn waar iedereen tevreden mee kan zijn (al is dat haast onmogelijk maar kun je wel ver komen door een bon te geven) Het zou leuk zijn als er een persoonlijk bedankje bij zit van de werkgever voor de inzet en betrokkenheid.

Toch vind ik het iedere keer weer leuk om die doos te openen om te zien wat er nu weer in zit. Spullen die we niet kunnen gebruiken geven we weg of zetten ze op marktplaats. Van het geld wat er daar uit komt kopen we dan iets anders (meestal voor de kids). Tegenwoordig zit er bij het kerstpakket ook zo'n boekje waaruit je zelf een kadootje kunt uitzoeken. Is ook leuk, dan zit er zéker iets bij wat je goed kunt gebruiken.

Ik zou het meest blij zijn met een cadeaubon waar ik zelf wat van kan kopen.

De verwachtingen voor een kerstpaket worden elk jaar weer hoger. een mens is bijna nooit tevreden. dus ik ga dit jaar voor duurzame dingen.

Ik probeer voor mijn medewerkers ieder jaar iets persoonlijk te bedenken. Niet iedereen zit te wachten op een doos vol etenswaar waar ook altijd dingen in zitten die men niet lust, en niet iedereen zit te wachten op een flesje wijn o.i.d. Het beste "kerstpakket" is een kado waar je echt wat aan hebt en waarvan je weet dat je werkgever de moeite heeft gedaan om iets te vinden.

Vorig jaar kreeg ik van mijn werkgever een cadeaubon en een fles wijn +kerststol.Een cdeaubon is altijd prettig om te krijgen en dan ook nog wat lekkers erbij.Helemaal goed.

Zelf vind ik het elk jaar weer spannend om zo'n grote doos open te maken en te kijken wat er uit komt. (Nee ik ben geen gyneacoloog, ik heb het over een kerstpakket) Er zijn dan wat dingen waarvan ik denk: "Oh, dat is wel leuk...", maar die zou ik dan zelf nooit hebben gekocht. En de rest gaat naar minderbedeelden. Wat ik altijd zo raar vind is dat er bij kerstpakketten compleet geen rekening gehouden wordt met moslims, vegetariërs, hindoes, joden of wie er dan ook maar een andere eetgewoonte op nahoudt. Niet iedereen schuift alles wat hij tegenkomt klakkeloos naar binnen. Zou het niet goed zijn als iemand zelf kon aangeven wat hij of zij zou willen krijgen? Een vegetarisch pakket, een halal pakket, een Pluim (www.mijnpluim.nl) of iets dergelijks, Albert Heijn cadeaubonnen.......

Soms mag je een gegeven paard best in de bek kijken. Ik begrijp dat het lastig is voor werkgevers, maar er wordt vaak genoeg totaal niet nagedacht over kerstpakketten. Zo vind ik een goede fles wijn een fijn cadeau, terwijl mijn Islamitische buurman daar niets aan heeft. En ik word er weer niet blij van als er voor mijn kerstpakket ganzen met een trechter zijn gedwangvoederd. (En nee, weggeven vind ik géén oplossing voor dat probleem.) Iemand met diabetes zal weer beteuterd kijken bij het zoveelste kerstpakket met een overvloed aan chocoladekransjes en andere zoetwaren. En de spullen die je erbij krijgt zijn misschien lief bedoeld, maar we hebben niet allemaal dezelfde smaak, en sowieso zit niet iedereen te wachten op meer zooi in huis. Het beste kerstpakket (al heb je dan niet het plezier van zo'n doos openmaken) vind ik nog wel de bon met verschillende opties. Niet zo'n universele Iris-check, maar iets waarbij je kune kiezen uit specifieke belevenissen. Zoiets had ik vorig jaar: dinertje hier, indoor skiën daar, Dagje uit zus of kandelaar zo, en als je het allemaal niet voor jezelf hoeft te houden, kon je ook kiezen voor een goed doel. Zoiets is over nagedacht, en omdat mensen keuzevrijheid hebben, hoeven ze nooit teleurgesteld te zijn. Dit jaar ben ik trouwens minder blij met mijn kerstpakket. Het is namelijk weer een bon. Maar dan één die alléén te gebruiken is bij het eigen bedrijf. Kerstgratificatie met gedwongen winkelnering dus...

Ik denk dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen. Ik heb wel eens zo'n boekje gehad waaruit je zelf iets kon bestellen. Maar dan waren er mensen die liever een traditioneel pakket wilden ivm het verrassingseffect of mensen die hun cadeau te laat kregen. Bij een traditioneel pakket kun je nooit iedereen tevreden stellen, want de één vindt bv kinderspeelgoed geweldig en een ander heeft daar niets aan. Er zijn veel mensen die afschaffen een prima idee vinden en anderen vinden dat een kerstpakket er echt bij hoort. De één wil gewoon geld in plaats van een pakket en een ander wil juist een cadeau (pakket). Het lijkt erop alsof sommige mensen zeuren over het kerstpakket erbij vinden horen. Ik vind het eigenlijk altijd prima. Ben niet zo kieskeurig. Als ze het volgend jaar afschaffen en met dat bedrag iemand aan het werk kunnen houden, hoor je me ook niet klagen. Je kunt voor een veilige weg kiezen, dan zijn de meeste matig tevreden. Of je kunt voor iets spetterends kiezen en dan zul je meer hele blije mensen hebben en meer mensen die het juist helemaal niets vinden.

Ik vindt een kerstpakket altijd een cadeautje. Heerlijk om uit te pakken en zien wat er dit jaar weer allemaal in zit. Ik hou denk ik het meest van de lekkere dingetjes,de kaarsjes en de gewoon goed bruikbare dingen. Niet met een logo er op en zo. Pak het iedere keer weer met veel genot uit.

Het enige,wat wij kregen,was een briefje,dat het er dit jaar niet af kon. Ook niets op tegen,heb er jaren lang wel één gehad en was er altijd blij mee. Natuurlijkzitte er vaak dingen in,die je niet zo leuk vindt,maar het is moeilijk het iedereen naar de zin te maken.

Een paar jaar geleden had ik een fles goede whiskey en een fles goede cognac. Ik had er wat zalm bijgedaan en een stuk brie. Had ik wel zelf georganiseerd, maar was het betere kerstpakket. Toegevoegd na 1 minuut: Een goed kerstpakket, denk ik, voelt als een pluim, of een schouderklopje...

Het moet iets bevatten dat uniek is en wat je anders zelf voor jezelf nooit zou kopen...

Een kerstpakket is een kado dat je krijgt van je werkgever, dus je moet er eigenlijk nooit over klagen. Een leuk kerstpakket is naar mijn mening: Lekkere dingen/speciale dingen die je niet zo snel zelf koopt, bijvoorbeeld luxe chocolaatjes of luxe koffie/thee. Daarnaast nog functionele dingen, iets wat je kan bewaren. Een mooi dienblad ofzo. Persoonlijk vind ik een cadeaubon niet kunnen, daar is niet over nagedacht. Daarnaast zit er ook een 'prijskaartje' op.

Tja... Mijn ouders mogen altijd zelf kiezen wat ze willen uit een boekje. Dat is op zich (aangezien je veel dingen in een gewoon pakket nooit gebruikt) wel slim. Ikzelf heb een mandje met een paar "For Men" dingen gekregen. Maar een ouderwets kerstpakket blijft voor mij toch wel iets hebben. Grote doos vol houtsnippers, fles wijn, rozijnen, etc. Een verrassing? Niet echt, maar toch wel zo nostalgisch. =)

Wij krijgen ieder jaar een kerstpakket ter waarde van 30,00 euro,met allemaal levensmiddelen. Echt dingen die jezelf ook zou kopen voor de kerst. Dit kerstpakket wordt gewoon vers bij de supermarkt samengesteld. Ik ben er zeer blij mee,en verras mijn vrouw er altijd mee. Ons bedrijf heeft 70 van deze kerstpakketten nodig,en deze worden op een vastgestelde middag uitgedeeld. Afgelopen woensdag in onze bedrijfskantine,de zaak gaat om 1 uur dicht en iedereen is welkom vanaf 3 uur. Men kan blijven zitten tot 7 uur er is genoeg te drinken en te eten warm en koud buffet. Dit wordt door het hele personeel zeer gewaardeerd. Ik merk vaak aan andere mensen dat het bij ons zeer goed is georganiseerd,als ik links en rechts de verhalen hoor en zie wat andere mansen krijgen.

Het beste vind ik gewoon een iris-cheque ofzo. Tegenwoordig heb je ook van die leuke boekjes waaruit je zelf een kado kan kiezen. Dan ben je meteen van het geklaag af en kan ieder zijn eigen ding kiezen. Maar inderdaad je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.

Een tegoedbon daar hebben de mensen veel meer aan dan een kerstpakket. Vaak zie je dat mensen gewoon de dingen uit het kerstpakket weggeven.

Volgens mij is een goed kerstpakket ook een kerstpakket waar je lekker over kunt klagen, omdat dat nou eenmaal een grote hobby is van 'de gemiddelde Nederlander'. Zelf vind ik zo'n grote doos met vanalles en nogwat het leukst, omdat er om zo'n groot cadeau altijd zo'n mooie zweem van verwachting zit (die dan 5 minuten later, na het openen, ook zo mooi uit elkaar spat in een pufje teleurstelling). Ik krijg al jaren lang een boekje waaruit ik zelf kan kiezen, en daar heb ik dan ook weer wat over te mopperen (de gebruiksvoorwerpen zijn altijd tweederangs en bij de Action voor 10 euro in betere uitvoering te koop, nag, nag, nag). Dit jaar heb ik gekozen voor een high tea for two, en ik ben perfect gelukkig! Raar hoor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100