Waarom hebben mensen in de middeleeuwen geen eten gebraden kalkoen en gebakken,aardappelen enz... Met Kerstmis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kalkoenen waren er al hoor;-) Die smaken trouwens heel lekker met bloembollen!! Die waren er toen ook al namelijk...

Alles hadden ze behalve aardappelen, die moesten nog ingevoerd worden uit zuid-amerika en ze hadden ook geen kalkoen, die moesten ze nog uit turkije importeren en ook Kerstmis waarschijnlijk niet, want dat kwam natuurlijk ook pas veel later...

De meeste mensen waren te arm om zich enige luxe te kunnen permitteren.

Vroeger was het meer gans wat men serveerde tijdens het kerstfeest. En overeenkomst met het heden is dat men zich vol propte! Maar in geval was dat omdat de donkere periode tegemoet trad, met minder voedsel! Iets later werd het kalkoen!

Dit heeft niets te maken met het feit of deze artikelen er toen al waren of niet. Het kerstfeest was in die tijd nog het echte kerstfeest dus de geboorte van het kindje Jezus. Van feesten en partijen met veel eten en drinken was toen nog geen sprake ook de kerstversieringen en waren er nog niet. al deze dingen incl de gebraden kippen ed zijn er later mede door de commercie bij gekomen.

mensen hebben geen eten in de middeleeuwen omdat we niet in de middeleeuwen leven ,ze hadden wel eten .

Veel mensen hadden het geld hier niet voor, en denk dat de kerstdagen vroeger ook anders werden beleefd dan nu. Wij beleven kerstmis met lekker eten, gezelligheid en alles versieren. En nu 2009 hebben vele mensen in ons land ook geen kalkoen en uitgebreid eten maar moeten het doen met het eten van de voedselbank. (dus voor vele mensen ook op middeleeuws).

Er was ook geen gasfornuis of een elektrische oven...

Het was nog geen traditie om je vol te proppen met kerst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100