Ja, daar heb ik een recept voor gevonden:
Ingrediënten: 1 bekertje slagroom,2 royale eetlepels slagroom, ca. 200 gram pure chocolade, cacaopoeder
Verder heb je nodig:
- een kom om de chocolade in te smelten.
- een platte plaat bekleed met bakpapier.
- een vork met scherpe punten.
- spuitzak met glad spuitmondje.
Klop de slagroom goed stijf met de suiker. Spuit op het bakpapier bolletjes of ovaaltjes van de slagroom. Zet de plaat in de vriezer en laat de slagroom goed bevriezen.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Als de chocolade mooi glad is laat je de bevroren slagroombolletjes met de vork even onder in de chocolade gaan. Er vormt zich een mooi laagje om de slagroom. Haal ze daarna direct door de cacaopoeder, omdat de chocolade snel aanhardt.
Even goed laten ontdooien en ze kunnen gegeten worden. Niet langer dan een paar dagen in de koelkast bewaren.
. . .
2 royale eetlepels slagroom moet uiteraard zijn: 2 royale eetlepels suiker
Toegevoegd op 10 november 2019 20:08: tekst
- Bronnen:
-
https://www.smulweb.nl/recepten/834488/Sla...