Waar worden nog mensen opgegeten?

dat ze elkaar opeten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

papua new guinea komt het nog wel eens voor. Toegevoegd na 1 minuut: De laatste menseneters In de jungle van het Zuid-Oostaziatische eiland Nieuw Guinea leven vandaag de dag nog mensen die beschrijven kunnen hoe mensenvlees smaakt. Ondertussen is kannibalisme daar sinds 50 jaar officieel verboden. Toch zijn er aanwijzingen dat dit niet door iedereen wordt nageleefd. Zo duiken er nog steeds enkele gevallen van de ‘Kuru ziekte’ op, de menselijke variant van de Gekkekoeienziekte. Als veroorzaker geldt het traditionele gebruik van de stam, dat vlees en mogelijk ook de hersens van de gestorvene opeet. Drama in de sneeuw Op 12 oktober 1972 stortte in de Chileense Andes een passagiersvliegtuig neer. 45 inzittenden waren aan boord, waaronder een rugbyteam uit Uruguay. Twaalf mensen stierven tijdens of direct na het neerstorten. De ijskoude temperaturen van tot -40˚C eisten meer en meer slachtoffers. Om niet door honger te sterven, besloten de overige het vlees van de doden te eten. Na 72 dagen in sneeuw konden 16 overlevenden gered worden. Meerdere boeken en filmen zijn over dit drama gemaakt.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diver...

nergens? ik heb ook nog nooit gehoord van groeperingen of stammen of wat dan ook van mensen die elkaar opeten... misschien als al het voedsel op is ergens... of een of andere gek! het wil nog wel eens in het nieuws verschijnen dat iemand weer eens iemand anders heeft opgegeten...

Enkele jaren geleden was er in Duitsland nog iemand bezig een vrijwilliger op te peuzelen.

Wel een onsmakelijk onderwerp,maar op internet hoef je niet lang te zoeken,eer je vleeswaar aangeboden krijgt met prijs en al erbij.Voor zover ik gezien heb,en ik heb het kort gehouden,wordt er vooral in het verre oosten in gehandeld. Ik kies er bewust voor, geen bronvermelding toe te voegen.

Enkele jaren terug met die japanner die een nederlandse studente op at en is nu een held in japan een tijdje terug was hij nog op de tv om erover te praten .

Soms kan een hongersnood naar aanleiding van een ramp of oorlog aanleiding geven tot kannibalisme als uiterst redmiddel om zichzelf in leven te houden. Dit wordt bovendien versterkt wanneer het overheidgezag (ten dele) wegvalt en aldus een 'ieder voor zich' mentaliteit ontstaat. Kannibalisme is dan ook voorgekomen tijdens of na de aardbeving in Lissabon van 1755, de Russische Burgeroorlog, de Holodomor, de Tweede Wereldoorlog en de Cambodjaanse Burgeroorlog. Soms bleef het bij het opeten van reeds gestorven medemensen, maar het kwam ook wel voor dat levenden werden gedood en opgegeten. De Andesvliegramp was een vliegramp in de Andes in 1972. Van de 45 inzittenden van het Fokker Fairchild Hiller FH-227-vliegtuig overleefden 16 de ramp, die bekend is geworden door de boeken en verfilmingen van de verhalen van de overlevenden, die na de crash gedurende 72 dagen moesten zien te overleven in de ijskoude omgeving en uiteindelijk zelfs het vlees van de overledenen moesten eten om in leven te blijven. Tegenwoordig komt het kannibalisme voor in extreme gevallen zoals die van seriemoordenaars Jeffrey Dahmer, José Luis Calva en Fritz Haarmann (De slager van Hannover). Eind 2002 werd een vreemde zaak in Kassel in Duitsland aan het licht gebracht waarbij een man via het internet zich letterlijk als slachtoffer aanbood. Hieraan werd gehoor gegeven door een tweede man, en voordat hij hem om het leven bracht hebben zij eerst gezamenlijk het slachtoffers geslachtsdeel opgegeten, en dit op video vastgelegd (Zaak Armin Meiwes).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kannibalisme

ja dat komt nog voor. er is genoeg over te vinden. zie o.a. hier http://www.scholieren.com/werkstukken/35136

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/35136

in deze tijd komt het nergens meer voor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100