is komkommer een groente of een fruit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Groente!!

Groente en fruit

De komkommer is een VRUCHT van de komkommerplant. Maar komkommer valt onder de noemer groente, want niet iedere vrucht is ook fruit. Ieder fruit is wel een vrucht.

het is een groente: De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten, en daarom ook wel als groente wordt beschouwd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Komkommer

Komkommer is biologisch gezien een vruchtgroente, zoals aubergine, tomaat, paprika, peulvruchten en dergelijke. Dus een vrucht die doorgaans als groente gegeten wordt. Botanisch gezien is de term fruit onlogisch: een plant produceert vruchten. Wij noemen die vruchten vaak fruit als ze aan overjarige gewassen groeien (denk aan kers, noten, citrusfruit) en we ze niet zien als hoofdbestanddeel van de warme maaltijd.

Vruchtgroente!

Het behoort tot de vruchtgewassen der groenten, net als (suiker)maïs, pompoenen, courgettes e.d. Op de keper beschouwd is het verschil tussen groente en fruit niet helder te stellen. Rabarber is fruit? Tomaat? Persoonlijk zou ik fruit als "zoet vruchtgewas" willen benoemen. Als je veel over de komkommer wilt lezen, klik dan op de link hieronder. Een andere link naar Wikipedia, over het (lastige) verschil tussen groente en fruit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verschil_tuss...
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4655

groente omdat fruit aan bomen planten of struiken groeit en groenten uit de grond en soms uit planten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100