Hoe maak je wijn uit fruit?

Kilo's pruimen hangen aan de boom. Wijn dan maar. Maar hoe te werk gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pruimenwijn: Ingrediënten: pruimen : 3 kg suiker : 1,5 kg water : 5 ltr gistvoedingszout : 2 gr pecto - enzymen : 1 gr Werkwijze : Dit is een recept voor 5 liter pruimenwijn. De pecto - enzymen vergroten de sap opbrengst omdat de enzymen de celstructuur van de pruim afbreekt. Hoe minder water u gebruikt (of hoe meer pruimen) hoe meer body de pruimenwijn zal krijgen. Spoel de pruimen goed af. Verwijder zoveel mogelijk pitten. Doe de pruimen inclusief het water en de helft van de gist in een gistingsvat en laat dit mengsel 2 dagen staan. Na 2 dagen pulpgisten, zeeft u het mengsel. Los de suiker goed op in de most en voeg dan de rest van de gist toe. Na een paar uur zal de gisting goed op gang komen. De most teruggieten in de gistingsfles, (de gistvoeding toevoegen) en laten uitgisten. De wijn laten klaren op een frisse plaats. Deze wijn is na het bottelen na 3 of 4 maanden goed drinkbaar. Op deze site (zie bron) vind je nog meer recepten voor vruchtenwijnen. Zoals appelwijn, bananenwijn, vlierbessen en bosbessenwijn.

Dat schijnt niet zo heel moeilijk te zijn: http://eten-en-drinken.infonu.nl/bier-en-wijn/35536-zelf-wijn-maken.html

Wellicht heb je hier iets aan? http://www.bibere.com/Recepten/pruimenwijn_106.html

Ingrediënten 3 kg pruimen 1700 gr. suiker 4,5 liter water giststarter (bordeaux) en voedsel pecto-enzymen 1 pond tarwe of gerstemeel Hulpmiddelen Platic emmer met deksel gistingsflessen met waterslot wijnflessen en kurken hevel, zeef Voorbereiding Maak de pruimen met een stamper stuk, maar pas op dat je de pitten niet breekt. breng 2 liter water aan de kook en giet dat over de pruimen Voeg, na afkoeling de pecto-enzymen toe en de rest van het water. Laat 2 dagen staan Bereidingswijze Zeef. De most hoort al helder te zijn. Breng de most aan de kook en giet dit over de suiker. Roeren. Als de vloeistof 21 graden is de giststarter toevoegen. Doe over in de gistingsfles (5 en 2 liter) en doe een kap met waterslot erop. Ca. 3 maanden laten gisten. Bottelen als de gist is uitgewerkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100