Hoe heet de oude videoband uit de omschrijving?

Het gaat om een oude tekenfilm op videoband, Nederlands gesproken, zeer beschaafd nederlands gesproken. Vooral het meisje in de rolstoel kan behoorlijk beschaafd uit de hoek komen met opmerkingen die echt niet van deze tijd zijn. Deze film werd door me zus fulltime gedraait rondom 2006, waarschijnlijk was de film toen al ouder.
Wat is er bekend? Het is een tekenfilm, realistisch uitgewerkt dus simpele brave kinderen die wel hele vage avonturen gaan beleven:
Een jongetje en een meisje zijn broer en zus en het meisje is ernstig ziek. Zij zit in een rolstoel en ze knuffelen verdacht liefdevol en zijn altijd samen. Het broertje zorgt voor haar en de ouders zijn gewoon afwezig want die werken ofzo. Meisje heeft niet lang meer te leven. Ze zijn beiden blond, jongen met een bloemkoolhoofd ofzo en meisje heeft een soort rechte bob kapsel geloof ik.
Wij menen ons te herinneren dat het begint met een brand in huis waar het meisje niet aan kan ontsnappen met haar rolstoel, hoop drama help help en er komt een wijze sneeuwpop die ze meeneemt,
(als het een sneeuwpop is), die neemt de kinders mee op een treinreis naar dromenland.
Dit alles is in het teken van kerst denken wij.
De sneeuwpop neemt ze dus mee met een trein en laat ze verschillende kanten van het leven zien.
Op het laatst smelt de sneeuwpop (volgens mij noemen ze hem sneeuwman), en iedereen moet hard huilen maar het meisje is weer genezen en eindelijk hebben de kinders een fijne kerst. Aanvullingen volgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Magic Gift of the Snowman, uit 1995, van Toshiyuki Hiruma en Takashi Masunaga.

Bronnen:
http://www.imdb.com/title/tt0899214/
http://www.moviemeter.nl/film/61927

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100