Op bladmuziek vooraan staat een breuk bv 3.4de 2,4de enz bovenste cijfer is de teleenheid per maat, wat geeft t onderste cijfer aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Welke noot één tel is. 1 staat voor hele noot; 2 voor een halve noot; 4 voor een kwart noot; 8 voor een achtste noot; 16 voor een zestiende noot; 32 voor een tweeëndertigste noot; Deze is dan één tel. 2, 4 en 8 komen eigenlijk alleen voor. Maar in theorie kan de rest ook. Toegevoegd na 2 minuten: Dus: 3/4 is drie tellen in een maat kwartnoot is één tel. 2/4 is twee tellen in een maat de kwartnoot is één tel. 6/8 is zes tellen in een maat de achtste noot is één tel. 2/2 (ook wel Alla breve) is twee tellen in een maat de halve noot is één tel.

Het onderste cijfer geeft aan hoelang een maat duurt.

2, 4 en 8 komen het meeste voor. 3 komt ook geregeld voor net als 6. Tenminste, op het bladmuziek wat ik speelde in een korps wel.

Het bovenste cijfer geeft de aantal tellen in een maat aan. en het onderste cijfer geeft de noten waarde aan. Voorbeeld 2/4 = twee tellen in een maat, elk voorgesteld door een kwart noot. Dus elke 1/4 (kwartnoot) is 1 tel. Bij 6/8 maatsoort heb je 6 tellen in de maat, waarbij elke tel wordt voorgesteld door één achtste noot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100