Heeft de "toverfluit" van Mozart te maken met vrijmetselarij?

en zo ja... wat verwijst ernaar dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, de opera 'Die Zauberflöte' van Wolfgang Amadeus Mozart is het beroemdste kunstwerk dat door de vrijmetselarij is geïnspireerd. Talloze ensceneringen zijn gemaakt in Egyptische stijl. De bekendste inwijdingsrituelen zijn erin aanschouwelijk, door de elementen aarde, water, vuur en lucht. Sarastro en zijn priesters (die de Egyptische Mysteriën beheren) vertegenwoordigen de overwinning van Liefdadigheid en Vrijmetselarij op de krachten van bijgeloof en duisternis. De 'Koningin van de Nacht' is de personificatie van de katholieke kerk, die volgens Sarastro probeert met slinkse trucjes en bijgeloof het volk een rad voor ogen te draaien.

Bronnen:
http://www.tijdruimte.nl/artikelen/esoteri...

Hier staat vrijwel alles over het stuk, weinig zin om alles hier te plakken het is wel in het engels maar er staat ook een stuk over de freemasons of vrijmetselaars Toegevoegd na 11 seconden: http://www.dogstar.dantimax.dk/magflute/flutetxt.html

Er zijn mensen die dat beweren, maar helemaal zeker weet je het nooit. Dat zou je aan Mozart zelf moeten vragen. Het is wel zo dat Mozart inderdaad lid is geweest van een vrijmetselaarsloge.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100