Wat voor spelletjes kun je spelen met zijn tweeen als je geen bord of pionnen hebt?

wat kun je zo'n beetje zelf in elkaar zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Woordspelletjes; Iemand begint met het woord ;"water" de ander vult aan; '(water) kraan, antwoord: kraanvogel, antwoord; vogelvlucht ,antwoord; vluchtauto, antwoord; autoband, bandbreedte,breedtegraad enz. tot iemand niet verder weet , die is af. Kan ook; een centraal woord als bijv.water; waterdruppel,waterspat,waterslag, waterglas enz. om de beurt hè. Of je hebt ieder een vel papier en een pen. Je neemt een krant en iemand prikt met gesloten ogen een letter uit de krant. Het wordt bijv.een "A". Nu schrijft ieder een land, een stad, een rivier, een jongensnaam, meisjesnaam, groentesoort, fruitsoort, automerk,bloemennaam of whatever, op. In een bepaalde tijd dan, anders denk je te lang na. Is de tijd om, dan wordt vergeleken. Wie de meeste heeft gevonden, is winnaar.

Als je het wat vaker gedaan hebt, kun je rollenspelen redelijk rap in elkaar zetten. Heb je hooguit een paar dobbelstenen en pen en papier voor nodig, maar zelfs dat kun je wel missen als je creatief aan de haal gaat.

Galgje, boter kaas en eieren, vroeger deed ik wel eens slagschip gewoon van een papiertje, ik zie ik zie wat jij niet ziet, hints, en nog veel meer. Maar ik moet dit antwoord snel neerzetten, anders zijn er tig GVers me voor :-)

Blindschaken of dammen is wat lastig, geef ik grif toe, maar er zijn allerlei taalspelletjes zoals galgje of die je zelf kunt bedenken of binnen een secode associëren op het woord wat de ander net gezegd heeft. Toegevoegd na 1 minuut: Binnen een seconde natuurlijk.

Dan heb je waarschijnlijk wel de dobbelstenen nog.Daar zijn tal van spelletjes mee te doen...

Lees eens in de Kama-Sutra... Allemaal zonder bord en zonder pionnen... En je kunt het allemaal zelf in elkaar zetten...

kaarten daar heb je geen pionnen en bord voor nodig

Kamertjes verhuren! Allemaal puntjes zetten op een papier en vervolgens de puntjes om de beurt verbinden tot 'kamertjes' en proberen de meeste kamertjes te krijgen. Kan ook op je computer

Bronnen:
http://www.leukekinderspelletjes.nl/kamers...

"Ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet"!

Het leukste spel voor 2 personen vind ik het kaartspel van Catan.

Knobbelen 6 lucifers zijn voldoende.

Het zijn kinderspelletjes: Schaar, steen, papier daar heb je alleen je handen voor nodig je zegt tegelijk schaar steen papier als laatste maak je een gebaar voor bijv. papier dat is je hele hand. of bijv. schaar dan steek je twee vingers uit of bijv. steen dat is je vuist schaar is sterker dan papier, want dat kan ie knippen papier is sterker dan steen want dat kan ie inpakken van een papiertje vouw je een .....vorm pfff hoe heet dat? HET GAAT ZO: je zegt hoeveel keer? vier keer dan haal je je vingers vier keer heen en weer op de binnekant zet je bijv getallen, iemand noemt een getal, en aan de binnenkant heb je een gekke opdracht gezet: bijv. loop een rondje of 3 rond de tafel, of wat je leuk vindt. papiervouwkunst vliegtuigjes vouwen, van wie komt het vliegtuigje het verst?

* Dammen, met knopen of papierrondjes (knippen) * Verstoppertje.. * Mens erger je niet :) * Kaarten * Pak een a4tje en vouw die als een harmonica op, teken om de beurt iets: jij begint met het hoofd en vouwt het blaadje om, je partner tekent dan iets eronder. Zo ga je door tot het a4tje vol is, en dan open vouwen. * Het spel met saté prikkers, bosje vasthouden en op de tafel zetten en laten vallen, dan proberen om de beurt er een af te halen zonder dat de andere stokjes bewegen. * Samen een chocoladetaart bakken en dan op smullen.. * Of ga samen lekker knuffelen, kan a-vondvullend zijn :)

Molenspel. Kun je tekenen op een stuk karton en met b.v. knopen (als fiches) spelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100