Waarom zijn de prijzen voor albums, spellen toch zo krankzinnig hoog?

Wanneer een bijv een album wordt gemaakt, moeten de artiesten maar eenmalig de nummers inspreken/zingen

Vervolgens drukt iemand op een 'knop' en verschijnen er bijvoorbeeld een miljoen albums.

Als je een handmatige geproduceerd produkt koopt dan betaal ik met alle liefde voor arbeid die verricht is.De arbeid is in het geval van het produceren van een cd or dvd miniem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

LOOK:

De prijzen gaan omlaag... Op het moment dat 5 miljoen Nederlanders crimineel worden gemaakt omdat ze downloaden, gaat de prijs enorm omlaag... En ik zeg je de dagen zijn geteld... Toegevoegd na 8 minuten: Oh ja, ik moest nog antwoord geven op de vraag: omdat het op de verpakking staat en dat wat er op de verpakking staat, dat bedrag moet je afrekenen...

Bronnen:
http://www.nrcnext.nl/blog/2009/12/21/met-...

Omdat iedereen er iets aan wil verdienen. Volgens een website [http://www.petermeindertsma.nl/blog/hoeveel-verdient-een-artiest-per-cd/] is de verdeling ongeveer zo: Verdeling van kosten per CD Stel je heb een CD van € 15,99 dan zou, volgens het hierboven genoemde artikel, dit bedrag samengesteld zijn uit deze posten: * € 1,60 – Royalties van de artiest * € 0,90 – Distributie * € 0,80 – Detailhandel winst * € 0,82 – Publishing royalties * € 0,80 – Verpakking & productie * € 0,17 – Muziek vakbonden * € 3,89 – Detailhandel overhead * € 2,91 – Label overhead * € 2,40 – Marketing/promotie * € 1,70 – Label winst Toegevoegd na 4 uur: Deze gegevens staan op de site in onderstaande figuur weergegeven:

De prijs is zo hoog, omdat er voldoende mensen zijn die het er voor betalen en te weinig aanbieders die het voor minder doen. Dat heet economie.

1 keer inzingen, op een knop drukken en er verschijnt een miljoen cd's... geloof je dat echt? Dat is zo ongeveer het tegenovergestelde van de werkelijkheid. Er wordt gigantisch veel tijd en geld gestoken in het maken van een cd. Een zanger of muzikant die echt heel goed is, heeft vaak jaren muziekles gehad om zijn/haar capaciteiten te perfectioneren, dat moet toch ooit terug verdiend worden. Een goed nummer schrijf je niet in 5 minuten, daar moet in geinvesteerd worden. Goede melodieen, goede tekst, goede arrangementen voor alle begeleidende instrumenten. Als er weinig verdiend wordt aan de cd, betekent dat dat de artiest niet betaald krijgt voor alle tijd die hij/zij heeft gestopt in het schrijven van die nummers. Er is studiotijd nodig, wat enorm duur is. Technici inhuren die zorgen dat het geluid perfect klinkt, een producer die zorgt dat alle lijnen mooi zijn tov elkaar, het mooi af mixt. Een vormgever en fotograaf die zorgen voor een mooi cd-boekje, stoppen daar veel tijd in, en moeten ook betaald worden. Soms worden er gastmuzikanten ingehuurd, bijv een heel klassiek orkest of een heel koor, voor een stukje van een nummer. Dat kost heel veel geld. Is dat geld er niet, omdat er niet genoeg verdiend wordt, moeten ze kiezen voor een alternatief dat goedkoper is: bijv synthesizer die het effect nadoet. Maar dat klinkt toch wat minder mooi, de kwaliteit die ze zouden kunnen bereiken als er genoeg betaald werd voor de cd's behalen ze dan gewoon niet. De winkel waar je de cd koopt, werkt ook niet voor niets, die willen ook geld krijgen. En zo kan ik nog wel even doorgaan... Dus dan is 20 euro voor zo'n cd echt niet veel geld hoor. En er zijn niet zo gek veel artiesten die een miljoen cd's verkopen hoor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100