Hoe kunnen illusionisten als Chris Angels zweven/leviteren?

http://www.youtube.com/watch?v=XTjVG7nqSK0

http://www.youtube.com/watch?v=3HoTKXwXDHw


Natuurlijk weet ik dat illusionisten soms tonnen met geld uitgeven om zo’n truc te kunnen leren en uittevoeren en dus niks over vertellen, maar er zullen vast wel wat mensen zijn die een idee hebben over hoe het zou kunnen werken. Toch?

En dan heb ik het wel over meters boven de grond zweven en niet over de balduccilevitatie, zie foto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn nieuwe stoffen waarvan men draden maakt die 10X zo sterk zijn als staaldraad. Een draad die jou kan tillen is dan nog maar enige tienden van een millimeter dik. De draad is daarmee zo dun en bovendien niet glanzend als metaaldraad dat je de draad niet met het blote oog op enige afstand waar kunt nemen. De rest (takels, kranen, ophanging etc,) is je denk ik wel bekend. Om op toneel de draad te maskeren gebruikt men er achter gordijnen met verticale streepje , lijntjes en patronen, waardoor de draad nog moeilijker te zien is. Een andere methode werkt met sulpergeleiders, dit geeft slechts geringe hoogte maar er is dan geen materiele verbinding tussen de zwevende en de grond. Ik heb dit zelf ervaren, de zolen van de schoenen bevatten supergeleiders die thermisch geïsoleerd zijn van je voeten (min 196 graden is geen pretje voor je huid!!) en in de vloer zitten krachtige magneten weggewerkt. Er is dan dus werkelijk sprake van levitatie maar dat heeft niets met magie maar alles met natuurkunde te maken. Zo te leviteren is overigens een heel aparte situatie, het kost nogal moeite jezelf in evenwicht te houden. Na enige minuten warmen de supergeleiders in/aan je schoenen teveel op en veranderen dan weer in niet supergeleidend materiaal. Toegevoegd na 8 minuten: Tot slot zijn er nog wat andere methoden die doen leviteren, een sterk opwaarts gerichte luchtstroom(die veroorzaakt duidelijk zichtbare neveneffecten en het gebruik van paramagnetisch grafiet. Deze plaatjes van grafiet buigen de veldlijnen af en blijven zo voor "eeuwig" zweven. De draagkracht is echter (nog) gering maar ik heb er menigeen mee verbaasd omdat zonder verdere energie constante levitatie gedemonstreerd kan worden. Er vindt GEEN bedrog plaats bij deze demo. Dus levitatie hoeft geen bedrog te zijn, maar neer dan enige centimeters hoogte haal je daar niet mee....

Ze kunnen ook niet zweven. Als je naar het filmpje kijkt, zie je het allemaal "wide". Bij "goochelaars ontmaskerd" heeft men aangetoond hoe ze dit doen: namelijk met een enorme kraan die een heel eind verderop staat en met een heel lang touw zit Criss Angel daar aan vast. Door het onder een bepaalde hoek te filmen en met de schittering van de zon, zie je het touw niet.

Het is een truc,zie bijgevoegd filmpje.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=O0MOVgzSU_E

De trucs zijn altijd simpeler dan je denkt. De naam illusionist zegt het al: het is een illusie: je DENKT dat ze zweven, maar dat is ook voor hen onmogelijk. Dus zal het altijd met een hulpmiddel werken:een draad om ze op te tillen bijvoorbeeld. Als iets onmogelijk lijkt, dan is dat het ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100