Mag je een bewerkte google afbeelding gebruiken als boekenkaft?

een vriend van me, heeft het rare idee om een boekenkaft te maken voor niks (voor de lol).

maar nu vroegen hij en ik zich af of het is toegestaan om een plaatje van google te bewerken en dan te gebruiken (dit gaat om een echte kaft, die ook op een boek komt)

bij bewerkt kunt u denken aan:

rode kleur, word: zwart
scherper
extra effecten, zoals: rookwolken
rode strepen toevoegen

Toegevoegd na 1 uur:
de foto komt van volgende site: http://boneislandbooks.files.wordpress.com/2009/05/14851red-dragon.jpg

mijn bewerkte foto: http://img9.imageshack.us/i/blackdragonkaft.jpg/

Toegevoegd na 1 uur:
1ste plaatje is het originele plaatje
2de plaatje is bewerkt

Weet jij het antwoord?

/2500

als je er geen geld voor vraagt en alleen voor jezelf gebruikt dan mag dat wel vlgs mij

Officieel mag dat niet als er auteursrechten bestaan voor die afbeelding; dan zou je eerst schriftelijke toestemming van de eigenaar moeten vragen. Maar ik denk dat niemand er moeilijk over gaat doen als je die kaft niet voor commerciële doeleinden gaat gebruiken. Dat wil zeggen dat je het wel mag doen, zolang je maar geen winst wil gaan maken met die afbeelding. En ik ben ook geen heilig boontje; vrijwel alle afbeeldingen op de voorbladen van mijn werkstukken voor school zijn recht van Google.

als de eigenaar niet wilt dat de plaatjes gebruikt worden kan je ze ook niet opslaan en of kopieeren9zie bv op marktplaats) Die plaatjes zijn dan beschermd en hebben dan een auteurs recht.Kan je de plaatjes wel kopieeren en of opslaan dan kan je die lijkt mij gewoon gebruiken omdat ze die dan niet afgeschermd hebben.Zoalang er geen bedrijfsnaam of merk op staat lijkt het me verder geen probleem. Toegevoegd na 1 minuut: je kan ook nog altijd even mailen bij contact en vragen of je dat plaatje mag gebruiken natuurlijk dan weet je het zeker!!!

Nee dat mag niet, tenzij je het zo bewerkt dat er geen relatie meer zichbaar is met het origineel.

Er is in Nederland een kerel die ooit fotos heeft gemaakt. Iedereen die hij betrapt op gebruik van een van zijn fotos krijgt een rekening die in de duizenden loopt. En hij komt hier mee weg. Dus pas op wat je doet. Maak zelf wat, net zo makkelijk.

Volgens mij kun je niet ieder plaatje kopieren, maar als het je lukt, dan zou ik zeggen, ga je gang maar niet voor de verkoop.

als de eigenaar van het plaatje niet wil dat iemand het gebruikt, moet hij t maar niet op google zetten he.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100