Hallo allemaal, kan iemand mij vertellen hoe je een Amerikaanse Fuif organiseert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Amerikaanse fuif is een feestje waarbij alle gasten zelf eten en drinken meenemen. In Amerika noemen ze dat een Dutch party, dus precies omgekeerd.

Een amerikaanse fuif houdt in dat iedereen iets meeneemt. De een neemt hapjes mee, de ander zorgt voor het drinken en weer een ander voor taart. Nodig iedereen uit en leg uit wat de bedoeling is. Zorg ervoor dat iedereen wat anders meeneemt, anders zit je straks met alleen maar hapjes en geen drank.

Bij een Amerikaanse fuif neemt iedereen de versnaperingen zelf mee naar het feest. Vertel de mensen die je uitnodigt dus duidelijk dat ze zelf drankjes en hapjes dienen mee te nemen. Bij binnenkomst kunnen ze dan alle meegebrachte zaken op tafel zetten zodat iedereen ervan kan genieten. Als gastheer kun je natuurlijk zelf ook al wat neerzetten, verder zorg je voor de aankleding en muziek van de feestruimte en de glazen en schaaltjes. Veel plezier! Gr Koos

De Amerikaanse party, ook wel Amerikaanse fuif genoemd, is een feest waarbij de gasten ieder zelf iets te eten of te drinken meenemen. Deze manier van feestvieren is in de jaren ’60 en ’80 uit Amerika komen overwaaien. Tegenwoordig hoor je er niet zoveel meer over. Toch is het een heel origineel idee om gasten uit te nodigen, met het verzoek iets culinairs mee te brengen. Het allerleukste is natuurlijk als de gasten daadwerkelijk iets van de eigen kookkunst laten proeven. Dit idee is vindingrijk op vele fronten. Ten eerste hoef je zelf niet de hele dag in de keuken te staan, ten tweede kost het je weinig en ten derde zit jij na afloop niet met een enorme afwas. Als je het slim aanpakt tenminste. Als je een dergelijk feest wilt geven is het handig je gasten wat richtlijnen te geven. Als je weinig afwas wilt, kun je ze vragen ook het servies en bestek voor hun kookcreatie mee te nemen. Je kunt je feest een thema geven, zodat de gasten weten welk voedsel ongeveer verwacht wordt. Het is ook raadzaam een inventarisatie van het meegebrachte voedsel op voorhand te maken. Zo voorkom je dat je straks met tien schalen gevulde eieren zit opgescheept. Een Amerikaanseparty is een ideale manier om een picknick te organiseren. Je kunt er een leuke activiteit aan vastpinnen, bijvoorbeeld een fietstocht of badmintonwedstrijden. Een Amerikaans feest hoeft ook niet alleen maar ter gelegenheid van een feestelijkheid gegeven te worden. Je kunt er ook een informeel gezellig samenzijn mee organiseren.

Bronnen:
http://koken.10-tips.nl/geef-amerikaanse-p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100