Wetgeving over gokkasten ? Hoe en wat ?

Ik heb in me kelder een pool tafel en een kleine bar voor wat vrienden nou vroeg ik me af of ik er een gokautomaat neer mag zetten een fruitautomaat en zo ja waar moet die aan voldoen en hoeveel mag ik er zetten ??

Alvast bedank

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag. Maar niet als er geld in gegooid word. Bij het opstellen van een gokkast in de horeca zijn vaak twee partijen betrokken. De exploitant en de mede-exploitant. De exploitant is de eigenaar die de gokkast in verschillende gelegenheden opstelt. De mede-exploitant is bijvoorbeeld de caféhouder die een gokkast in zijn zaak heeft staan. Beiden hebben een vergunning nodig. Hiermee zijn gokkasten de enige vorm van kansspelen waarbij de winst naar particulieren gaat. De Wet op de kansspelen is sinds 2002 voor dergelijke gokkasten aangescherpt. De inzet per basisspel, dus om de fruitmachine te laten rollen, mag niet meer dan 20 eurocent bedragen. Een speler mag gemiddeld per uur niet meer verlies lijden dan 40 euro. Minstens 60% van de inzet moet weer uitgekeerd worden. Bovendien mag de jackpot niet meer dan tweehonderd keer de inzet van het basisspel bedragen. Ook zijn er regels voor de tijd die er tussen twee spellen moet zitten. Dit moet tenminste 3,5 seconden zijn. 

Bronnen:
http://www.gokkendebaas.nl/Feiten/Wat-zegt...

Al zet je 100 gokkasten en fruitautomaten in je kelder, waar je vrienden alleen maar briefjes van 50 Euro in kunnen schuiven, dan is dat geen enkel probleem. Je hebt namelijk ook geen horeca- of drankvergunning nodig, als je met je vrienden aan de bar in je kelder wat drinkt. Je mag dus neerzetten in je kelder wat je wilt, en of die gokkasten uitbetalen of niet, is ook absoluut niet van belang. Er is hier maar één ding belangrijk, en dat is wat je in je toelichting duidelijk schrijft. Je kelder is GEEN openbare gelegenheid, waar ik (bij wijze van spreken) ook naar binnen kan. Zodra je een bord aan de deur timmert, waaruit blijkt dat iedereen welkom is, om te komen gokken of drinken, dan ben je de klos, en komen vragen aan de orde of (en hoeveel) gokkasten er mogen staan, of die mogen uitbetalen, en of je sowieso wel drank mag verkopen. Want dan is je kelder een openbare gelegenheid, zoals een winkel, café, restaurant of patatzaak. Zolang je alleen met vrienden in je kelder samenkomt, is die kelder niets meer dan je eigen huis, en in je eigen huis bepaal jij wat er gebeurt, en niet de wet op de kansspelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100