Waarom zijn de noten op een gitaar niet op een logische volgorde gezet, net als op een piano?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De snaren van een gitaar hebben wel opeenvolgende noten als je alleen maar 1 snaar zou bespelen. Als je die van boven naar beneden bespeelt, of andersom, zul je dat ook horen, de toon woordt steeds hoger of lager. Maar de snaren hebben ook een verschillend formaat van dikte, daardoor kun je andere tonen met elkaar combineren in een akkoord. En ja dan heb je idd soms te maken met lastige vingerhoudingen.

omdat een gitaar heel anders in elkaar steekt dan een piano, als je de noten op een logische volgorde zou willen hebben zou je maar 1 snaar moeten hebben. Of je zou voor alle noten een snaar moeten hebben die je maar op 1 manier kan aanslaan

Omdat een gitaar een snaarinstrument is: het enige wat je kan bepalen is de volgorde van de vijf snaren. Maar per snaar kan je niet de afstanden zelf bepalen en het geluid dat de gitaar maakt. Dat ligt aan trillingen en de golflengte van de snaar. Dit is puur natuurkunde en de wetten van natuurkunde kan je niet veranderen, Toegevoegd na 1 minuut: een piano heeft per noot een andere snaar. Foutje het komt dus niet omdat het een snaarinstrument is, maar omdat je meerdere tonen maakt met één snaar. Een piano heeft per noot een andere snaar. Je kan dus zelf de lengte van de snaar bepalen en de dikte zodat hij het juiste geluid maakt.

Piano: -Elke noot een eigen snaar De snaren hebben dus exact de goede lengte zodat zij het juiste geluid maken. Gitaar: -Meerdere noten op één snaar Je zult dus zelf de snaar verkorten of verlengen door de snaar tegen het metaaltje te duwen. Hierdoor wordt de snaar korter, waardoor de golflengte kleiner wordt en de toon hoger. Dit zijn natuurkundige wetten en die kan je dus niet zelf bepalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100