Hoe haal je krassen van een cd of dvd weg?

Als dit mogelijk is dan hoor ik dat graag. Het gaat om kleine krasjes, niet hele grote. Als er een oplossing is voor grote wil ik het ook graag horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een beetje koperpoets (1 minuut poetsen met zachte doek) schijnt te helpen tegen krasjes op de CD.

Bronnen:
http://www.eosdigitaal.nl/forum/viewtopic....

Daar doe je niets aan. Je kan heel lang gaan poetsen met een doek, zo dat de braam, op de rand van de kras minder wordt, maar weghalen lukt nooit.

Een tijdje geleden was het mogelijk om CD's te laten herstellen bij de Videoland. Dat heb ik een aantal keren laten doen en het resultaat was erg goed. Of ze dit nu nog doen en of het bij alle filialen mogelijk is, weet ik niet. Je zou eens kunnen bellen naar een vestiging bij jou in de buurt. Toegevoegd na 3 minuten: Nog een tip, niet helemaal een antwoord op je vraag, maar wellicht handig: Als een CD- of DVD speler een schijf haperend afspeelt zou je kunnen proberen om de schijf te rippen op je computer. In veel (niet alle!) gevallen kan je de kopie van het bestand dan gewoon probleemloos afspelen op de computer.

ik zie mijn zoon regelmatig zijn cd en dvd met zilverpoets poetsen, ook om de krasjes weg te halen, hij zegt dat het wel gaat .. zilverpoets en koperpoets..probeer dat eens

Als uiterste redmiddel kan je nog altijd met een beetje tandpasta op een papieren doekje van binnen naar buiten vegen. Had dit gedaan op mijn ps2 spel wat het niet meer deed en deed het niet na wel weer!!

Je schijnt bij Dixons etc. een speciaal poleermiddel te kunnen kopen om kleine krasjes weg te poetsen. Ik weet niet of het werkt (heb wel eens gehoord dat een speciale 'whitener' tandpasta (voor witte tanden) ook goed werkt). Succes ermee! Irene

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100