Wat moet er op het voorblad van een schoolkrant?

Het gaat om de eerste uitgave, de kersteditie. Kan ik bijv. gewoon plaatjes van google halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De naam van de krant, een stemmig plaatje en natuurlijk wat "headlines" om de potentiële lezer naar binnen te schreeuwen: Leraar F gesignaleerd in kippenbroedstal, Docente U niet meer aan de boekweit, Amanuensis C kraagt ook nu nog dapper door!, Conrector K thasn op blokfluitles!

Opmerkelijk, belangrijk en/of groot nieuws komt normaal gesproken op het voorblad van een krant. In verband met de speciale uitgave zou je er een Kerstwens op kunnen zetten. En een inleiding in de richting van de eerste uitgave ter gelegenheid van en met welke bedoeling. Je mag niet zomaar alle plaatjes gebruiken, zoek eerst naar rechtenvrije (royalty free) afbeeldingen.

Op sommige afbeeldingen rust auteursrecht, en in theorie zou je daar problemen mee kunnen krijgen. Is er niemand in de redactie die een dergelijke foto heeft, die jullie zouden kunnen gebruiken?

Je kan het doen maar het mag eigelijk niet kijk op deze site hier mag je alles gratis gebruiken. http://www.istockphoto.com/search/text/xmas/source/basic#84a167a het is wel engels maar dat maakt niet uit.

titel van het blad en het thema (als dat er is) moet duidelijk worden. Het is niets voor niets zo dat magazine's foto's van mensen op de voorkant hebben, gezichten trekken aandacht. aandachttrekkende zinnen/onderwerpen uit de krant zelf de datum en eventueel het hoeveelste nummer

mischien moet je bestaande schoolkrant van een andere school nemen en dan kijken hoe je die kan verbeteren/hipper kan maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100