Hoe heten de zussen van dagobert duck?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doortje en Hortensia.

Bronnen:
http://www.donaldduck.nl/media/zolder/stam...

Hij heeft in ieder geval een zus die Dora heet beter bekend als oma duck. Geen idee of hij meer zussen heeft. De nichtjes van Katrien heten in ieder geval Lizzy ,Juultje en Babetje.(Mocht je die bedoelen) En volgens Ducktales is mevrouw Baktaart hun oma.

dagobert duck heeft maar 1 tweelingzus: Dumbella Duck

Volgens de Duck-stamboom bedacht door Carl Barks, waar Don Rosa later zijn verhalen op baseerde, heeft Dagobert twee zussen: Hortensia en Doortje. Volgens Don Rosa is Doortje getrouwd met Otto van Drakenstein, maar hij kreeg van de uitgever geen toestemming om dat op de stamboom te publiceren. Hortensia trouwt met een zekere Woerd Snater Duck die de zoon is van Oma Duck. Uit dit huwelijk worden Donald en Dumbella Duck geboren. Dumbella is weer de moeder van Kwik, Kwek en Kwak Duck. Andere familieleden zijn z'n ooms Angus 'Wedje' McDuck en Jacob McDuck die broers zijn van Fergus McDuck, zijn vader. Dagobert & Doortje zijn de laatst levende leden van de McDuck clan. http://nl.wikipedia.org/wiki/Dagobert_Duck#Familie

Volgens de Duck-stamboom bedacht door Carl Barks, waar Don Rosa later zijn verhalen op baseerde, heeft Dagobert twee zussen: Hortensia en Doortje. Volgens Don Rosa is Doortje getrouwd met Otto van Drakenstein, maar hij kreeg van de uitgever geen toestemming om dat op de stamboom te publiceren. Hortensia trouwt met een zekere Woerd Snater Duck die de zoon is van Oma Duck. Uit dit huwelijk worden Donald en Dumbella Duck geboren. Dumbella is weer de moeder van Kwik, Kwek en Kwak Duck. Andere familieleden zijn z'n ooms Angus 'Wedje' McDuck en Jacob McDuck die broers zijn van Fergus McDuck, zijn vader. Dagobert & Doortje zijn de laatst levende leden van de McDuck clan. Andere auteurs hebben het echter niet altijd even nauw genomen met deze stamboom, en zelf hun draai gegeven aan Dagoberts familie. Zo zijn er tal van verhalen waarin Oma Duck de zus is van Dagobert. Volgens DD Minipocket 4 heeft Dagobert een oom Schraalhans McDuck die hem leert zuinig te zijn. Volgens de schrijver en tekenaar William van Horn heeft Dagobert ook een halfbroer: Oom Heisa, ook wel Hannes Doorslaper genoemd. In het verhaal 'Oom Dagoberts grote geheim' doet Dagobert dat geheim voor het eerst uit de doeken aan zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Inmiddels heeft Van Horn ook al een verhaal gemaakt waarin dit geheim uitkomt, maar dat is tot op heden niet in Nederland gepubliceerd. Volgens de Italiaanse tekenaar Romano Scarpa heeft Dagobert nog een tweede halfboer, Gideon McDuck. De aanbidster van Dagobert Duck is Gitta Gans (of Brigitta Gans), die voornamelijk in Italiaanse strips voorkomt, in Nederland komt ze voor in de Donald Duck Pocketreeksen. De enige vrouw waar Dagobert zelf een zwak voor heeft is Goldie Glittergoud (ook Knappe Kitty genoemd) uit Klondike.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dagobert_Duck

Als je even had gegoogled dan had je daar ook zelf achter kunnen komen.Want zoals je aan je antwoorden wel kunt merken staat het gewoon op het internet. De ene keer heeft ie 2 zussen Hortensia en Doortje de andere keer heeft ie er eentje oma duck.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100