Een eigen 'west-europees songfestival' zonder de oostblokkliek, is dat wat?

Natuurlijk mogen Griekenland, Italië, Turkije etc. ook meedoen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is zeker wat! Ik heb gisterenavond songs gehoord, die wel doorgingen en die hier niet eens de top 40 zouden halen, laat staan de tipparade! Kom op nou, zeg! Dat nummer van Griekenland was gewoon slaapverwekkend, evenals de meeste songs die net vòòr ons kwamen! Hij zal wel om zijn uiterlijk hebben gewonnen. We zouden natuurlijk ook gewoon niet meer mee kunnen doen, ben je van het hele gezeik af!

Klinkt ook zo zielig. Een soort wk voetbal voor landen die zich niet plaatsen voor Zuid-Afrika.

Goed idee!

heeft toch helemaal geen zin om een competitie te houden voor iets wat je mooi vind? Dat is toch volslagen subjectief?

Het songfestival is altijd al een monster van politieke oneerlijkheid geweest, dus laat het dat vooral zo blijven.

Nee. Ik zie het voordeel er niet van in. Het is altijd al een politiek spel geweest. En zo nodig hoeven we van mij niet te winnen.

Het enige dat ooit zou werken is de volksjury bannen en er een vakjury neerzetten... Laat de vakjury dan uit een ander werelddeel komen die niets hebben met het oostblok noch het westblok en je hebt een eerlijker festival (eventuele steekpenningen niet meegerekend :P).

Je bedoeld min-of-meer het idee waar vorig jaar RTL aan wou mee doen: Alleen van de Europese Unie en in eigen taal: Ik ben zelf wel een voorstander van West-Europa en dan als eis voor de artiest: minimaal 1 gouden plaat in eigen land.

of alleen nederlands? of limburgs? Ook een leuk idee. het polderpop is tenslotte iets heel anders dan de mijngroeverock. Lekker onder elkaar.

De Nederlanders waren gewoon dit jaar terecht niet goed genoeg. Het pakte niet en trok niet Ik vondt het niveau dit jaar best goed. Nu heb ik niet gekeken maar luisterde omdat mijn vrouw zat te kijken. Veel liedjes klinken gewoon vlot. Ik denk dat Ukraine gaat winnen.

goed idee, werd een beetje dol van die balads...

Ben ik wel mee eens, de muziekstijlen en het beleven van de muziek is idd te verschillend. Het is eigenlijk appeltje en peertje met elkaar vergelijken.

Hou nou toch op. "Shine" was gewoon een kutnummer. Als je wilt meedoen, stuur dan iets fatsoenlijks in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100