Werken deze twee reclames van Sony Bravia niet averechts?

Sony adverteert op de televisie met reclames waarin prachtige kleuren voorkomen. Hiermee willen ze de Bravia ("Colour like no other") aan de man brengen.
Maar werken deze reclames niet averechts? Want de prachtige kleurencombinaties van de stuiterballen en de exploderende verf zie je namelijk op je huidige toestel, waarna je (nog in de roes van de reclame) alleen maar kan concluderen dat je televisie prachtige kleuren kan uitzenden en dat de aanschaf van een Sony Bravia volkomen overbodig is.

Maakt Sony met deze commercials eigenlijk niet reclame voor je huidige televisie, in plaats van hun kleurrijke Bravia?

http://www.youtube.com/watch?v=wwO-wo892pI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-zOrV-5vh1A

Toegevoegd na 4 minuten:
De reclame met de gekleurde konijntjes hoort overigens ook in dit rijtje thuis:
http://www.youtube.com/watch?v=MEm3YSjcu4M&feature=PlayList&p=CE1F7FA384AAEEFD&playnext=1&index=22

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de bedoeling is niet om aan te tonen dat jouw huidige tv ook deze kleuren kan bereiken maar om de link te leggen. Als jij in een winkel loopt om een nieuwe tv te kopen, dan willen ze dat jij als je langs een Sony Bravia loopt denkt aan: colour like no other. En daardoor dus voor hun tv kiest. De link leggen tussen uitstekende kleur en deze tv. Het gaat dus puur om deze link en niet om te zeggen: je hebt nu nog een tv die werkt, maar koop deze om de kleur. Nee, als je een nieuwe zoekt, denk dan aan onze slogan. Toegevoegd na 4 minuten: wordt ook uitgelegd in de making of van de stuiterbalreclame

Ik snap je gedachten gang maar ik denk zeker niet dat deze reclames averechts werken. Bedrijven als Sony geven miljoenen uit aan reclames en marketingstrategie en er wordt echt van te voren wel een inschatting gemaakt of iets wel of niet werkt.

Ja ik dacht exact het zelfde toen ik dit zag. http://www.youtube.com/watch?v=zccPFDan5cM Me vader ook gelijk…we hoeve geen nieuwe TV- ziet er prima uit toch. ja het is ook zwaar onlogisch dat hun laten zien hoe geweldig scherp hun TV is op je eigen TV…..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100