Hoe heette het tvprogr. waarbij mensen allerlei opdrachten moesten doen en zo sleutels bemachtigen?

Het was op nl. 1,2 of 3 op tv in de tijd van "de uitdaging" van Angela groothuizen. (volgens mij nog op dezelfde avond ook)

Weet jij het antwoord?

/2500

Fort Boyard Toegevoegd na 52 seconden: Het in het fort opgenomen programma is een spelshow welke zich afspeelt in het fort. Vanaf 1990 wordt dit spel uitgezonden op televisie in veel verschillende landen. In enkele landen is het spel maar kort op televisie geweest: België, Nederland, Rusland, Slowakije, Israël en Verenigde Staten. In Nederland was dit onder de titel De Sleutels van Fort Boyard. Het werd uitgezonden door de AVRO. In België werd het uitgezonden op VT4. Nadat er bij het spel een aantal ernstige ongelukken waren gebeurd, en zelfs 1 met dodelijke afloop is het spel van de Nederlandse televisie verdwenen.[bron?] Daar komt nog bij dat het programma te duur was. Destijds in 1991 werd er al 3,5 ton betaald voor 1 aflevering

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Sleutels_v...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_Boyard

Fort Boyard was dat. Vond ik superspannend en speelde ik altijd met mijn zus na :-) ge-wel-dig! Toegevoegd na 15 seconden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_Boyard Toegevoegd na 2 minuten: Met de zandloper en dat kleine manneke :-) Jeugdsentiment hoor, net als 'de uitdaging'.

Dat programma heette Fort Boyard. Tegenwoordig is trouwens een soortgelijk programma op zondagavond op RTL 5. Genaamd The Phone en wordt gepresenteerd door Eddy Zoë.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100