Waarom zit er zo'n groot verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse kijkcijfers?

De Amerikaanse serie 'Homeland' bijvoorbeeld heeft op z'n top 2,78 miljoen kijkers getrokken in de V.S. (inclusief on demand en herhalingen). (bron 1)

Indachtig het feit dat er circa 317 miljoen mensen in de Verenigde Staten wonen, vraag ik me af hoe het komt dat 2,78 miljoen kijkers als een groot succes wordt beschouwd?

Ter vergelijking: De tien best bekeken programma's in Nederland in 2013 hadden allemaal meer dan 3 miljoen kijkers. (bron 2)

Toegevoegd na 34 seconden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Homeland_(TV_series)#Ratings

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/dit-zijn-de-best-bekeken-tv-programmas-van-2013

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat Showtime een betaalzender is, en niet iedereen daar een abonnement op heeft zijn de kijkcijfers wat vertekend. Toegevoegd na 3 minuten: Met 28 miljoen abonnementen is het dus ongeveer 10% dat keek, ook niet heel veel maar omdat het aanbod aan kanalen in de VS enorm groot is, is het wel een respectabel percentage.

Die 2,78 miljoen kijkers wordt alleen door de makers en geldschieters een 'succes' genoemd. Om het succes op te schroeven bombarderen ze het tot " Showtime's highest-rated drama premiere in eight years." Afleveringen van M*A*S*H haalden over de 100 miljoen kijkers en Cheers 85 miljoen in de USA. Dat zijn nog eens goede kijkcijfers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100