Waarom had B.A. Baracas van The A-Team altijd zoveel ketingen om?

Wat is het verhaal hier achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is overgenomen van het imago van de acteur (Mr. T) die de rol speelde. Toen Laurence Tureaud als uitsmijter werkte creëerde hij het imago van Mr. T Als tijdens een vechtpartij kettingen of andere sieraden werden verloren dan deed Mr.T die om. Op die manier hoefde de klant die meestal een toegangsverbod kreeg niet meerde club in om zijn sieraden te claimen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mr._T

Hij vond/vindt dat de "Afro-Americans" uitgebuit we/orden als slaaf en daar had/heeft hij geen moeite mee als wel iedereen weet dat hij een DURE slaaf is!

BA Baraccus is het worstelkarakter van de acteur (professioneel worstelaar alias Mr T) ingebed in het script van de serie. Mr T is een imitatie van Isaac Hayes. Isaac Hayes werd op het hoogtepunt van zijn succes ook wel Black Moses genoemd. Het image van Isaac Hayes heeft veel te maken me de bewustwording van de Afro Amerikanen met als belangrijkste vertegenwoordiger Martin Luther King. Na de dood van Martin Luther King kreeg deze bewustwording een revolutionair karakter. De kettingen zijn een verwijzing naar het slavenverleden neem ik aan en hij zal ook geinspireerd was door Afrikaanse figuren als Shaka Zulu met het ontblote bovenlijf en het kale hoofd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100