Hoe heette dat kinderprogramma bij de publieke omroep waarbij bijbelverhalen werden verteld met een soort van 2d animaties (geen tekenfilm)?

Mij staat vooral nog één bepaalde scene bij waarbij Petrus achter de menigte door een glimp opvangt van Jezus die met het Kruis loopt. Volgens mij was de verteller een slang in een boom die het geheel van commentaar voorzag. Ook de Ark van Noach en andere verhalen werden behandeld.
Ook al weet u/je het antwoord niet maar herkent u het wel, wil u/je dan toch reageren!? Bij voorbaat hartelijk dank!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Was het misschien het programma waarin verhalen van Kees de Kort van de Kijkbijbel verteld werden? Ik kan het programma niet terugvinden, maar volgens mij was dat wel ongeveer die periode.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/bijbel-kijkbijbel/...

Het doet me denken aan de serie 'De Rode Draad' van de EO. Een man vertelt een bijbel verhaal en op de achtergrond werd het nagespeeld. Het is idd rond eind jaren '90 uit gezonden.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=r_v0nuI86d4&sns=em

Misschien weet ik wat je bedoelt, werd er niet een verhaal verteld en dat uitgebeeld met een soort plaatjes? Dat was volgens mij een vast onderdeel van de EO kinderkrant of D'r kan nog meer bij. Beide programma's waren begin jaren tachtig op tv.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100