Hoe komt het programma Man bijt hond aan zijn naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het Nederlandse programma Man bijt hond is afgeleid van het Belgische programma met dezelfde naam. In Belgie maken ze vaker gebruik van woordspelingen om extra aandacht te trekken, een specifieke bedoeling was daar niet bij, denk hierbij aan het jeugd programma kulderzipken.

De naam is ontleend aan het grapje onder journalisten dat de krantenkop "Hond bijt man" geen nieuwswaarde heeft, maar "Man bijt hond" wel. Toegevoegd na 4 uur: De bedenkers van het programma wilden een originele opvallende naam en kozen daarom deze.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Man_bijt_hond

Dit komt inderdaad van het Belgische productiehuis "Woestijnvis" Wegens het saaie tv aanbod wou en nu nog trouwens, Woestijnvis programma's maken die het klassieke , saaie programma aanbod zouden doorbreken, door nieuwe concepten uit te werken. "Man bijt hond" is daar zo één van. Als de concepten veranderden, moesten ook de titels veranderen. Vandaar de soms nogal ongewone titels. Robby BB

Productie huis Woestijnvis heeft die naam bedacht om aan te duiden dat het om niet alledaagse gebeurtenissen ging van alledaagse mensen. Dat heeft ooit in de "boekskes" gestaan. Ik vind de naam al even belachelijk als het programma zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100