Waarom is 't programma van Animal planet / TLC zo anders?

Zo’n jaar geleden stond er ineens TLC achter de naam Animal Planet.
De programma’s zijn inmiddels zo erg veranderd dat slechts van 06.00 uur tot 09.00 uur nog "dieren"-programma’s te zien zijn.

De nieuwe naam ( letters TLC = "The Learning Channel" ) gaf de indruk dat het een ‘leerzaam’ programma zou worden, nu na een klein jaar ervaring: reality-tv van de (laten we zeggen) ‘luchtige soort’...

Wie kan mij vertellen wat de bedoeling/de achterliggende gedachte is?
Is daarvan al iets bekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitzendgroep Discovery Communications, LLC Lancering 1972 (als Appalachian Community Service Network) 1980 (als The Learning Channel) TLC (vroeger The Learning Channel) is een themakanaal van Discovery Channel. TLC richt zich met name op vrouwen in de leeftijdscategorie tussen de 25 en 39 jaar. Op TLC zijn programma's als Kell on Earth, Sarah Palin's Alaska, en Mad About the House Het kanaal werd in 1972 opgericht voor de Amerikaanse kijkers, met informatieve en leerzame programma's. Sinds november 1980 staat het kanaal bekend als "The Learning Channel" afgekort tot "TLC" Er werden documentaires uitgezonden in de genres natuur, wetenschap, geschiedenis, huidige evenementen, medisch, technologie en andere informatieve onderwerpen. De documentaires verdiepten zich in de materie en waren academisch van aard, dit in tegenstelling tot de concurrent, Discovery Channel. Rond 1990 was de zender een zusterkanaal van Financial News Network (FNN) dat samen met Infotechnology Inc. 51 procent van de aandelen bezat. In 1991 was FNN over de kop gegaan. Discovery Channels eigenaren namen het kanaal over voor een bedrag van $12,75 miljard.[1][2] Het kanaal veranderde lichtelijk van format, en zond nu ook enkele thematische onderwerpen die meer aan de oppervlakte bleven. Later zou dat uitgebreid worden. In 1994 werd TLC in Groot-Brittannië gestart onder de naam "Discovery Home and Leisure" wat later als "Discovery Real Time" bekend kwam te staan. In 2010 werden Discovery TLC Balkan (Bulgarijë, Servië en Slovenië), TLC Norway (Noorwegen), TLC Poland (Polen) gelanceerd, dat Discovery Travel & Living verving.[3 Vanaf 4 juli 2011 werd TLC Nederland uitgezonden op het kanaalslot van Animal Planet. In de ochtend en de middag bleef Animal Planet te zien. De avond en de nacht werd het deelkanaal ingezet voor de verspreiding van TLC. Sinds 8 januari 2012 heeft TLC Nederland het kanaal 24 uur per dag ingenomen en is Aninal Planet enkel te zien in een programmablok 's morgens (weekends) of begin van de middag (werkdagen). Animal Planet HD is beschikbaar als een aparte 24-uurs zender.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/TLC_(televisiezender)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100