Hoe kun je met een bril op, toch lekker tv kijken in bed?

Ik vind dat altijd zo vervelend, wil je lekker op je zij naar de tv kijken, wordt je bril helemaal verfrommeld. Geen bril is geen optie want dan zie ik niets, lenzen is geen optie want daar kunnen mijn ogen niet tegen.

Hoe kun je gewoon op je zij liggen mét bril op, zonder er last van te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem of koop een prismabril... Dat is een bril die je in staat stelt te liggen en te lezen als je boek op je buik staat... Die bril breekt het licht 90° en wel zo dat je om een hoekje kunt kijken zogezegd... Dus je ligt met je bril op en als je dan kijkt dan zie je je voeten... Pak een boek zet dat op je buik en je kunt gewoon lezen zoals altijd normaal... Dat is luxe... Mensen die verlamd zijn hebben die vaak en zijn simpel te verkrijgen...

Ik ken het probleem, al kan ik ook redelijk lezen zonder bril, och teevee kijken beslist niet. De beste truc is toch zorgen voor een goed kussen. Het kussen moet je hoofd goed ondersteunen ZONDER dat je er in wegzakt, dus liever een kafkussen of een met piepschuimbolletjes dan een verenkussen. Sommige mensen vinden het voelen alsof je op een baksteen ligt, maar die 'baksteen' neemt dan wel PRECIES de vorm van je hooft en nek aan, INCLUSIEF bril, en slaapt geweldig. (Ik neem hem zelfs op vakantie of als ik ergens moet logeren mee). Een ander ding waar je aan moet denken, is dat je er bij aanschaf van de bril op let, dat de volle breedte van de glazen NIET breder is dan je slapen. Dat staat natuurlijk verre van charmant, maar dat ziet in bed niemand, en leesbrillen kosten de wereld niet meer tegenwoordig. Als je er in slaagt een brilletje te vinden dat ongeveer net zo breed is als je ogen (ja, echt geen pan hoor), zal het kussen je montuur niet opzij willen drukken, of althans in veel mindere mate. Ook kun je een goed vormbaar kussen als bovengenoemd zo onder je hoofd frotten, dat je hoofd en nek prima ondersteunt zijn, maar niet tegen je montuur komt. Al met al blijft het een beetje schipperen, maar een goede combinatie van bril en hoofdkussen doet wonderen ; op een gegeven moment vergeet je zelfs dat je hem ophebt, en val je er gewoon mee in slaap ;-)

Je kunt zo'n super flexibele bril aanschaffen, die voel je helemaal niet als je op je zij ligt.

De enige manier is de televisie zodanig verplaatsen zodat je niet meer om een hoek hoeft te kijken.

Misschien is het een idee om een goedkoop brilletje aan te schaffen bij de Hema bv, of een oude bril, die je nog hebt liggen. Haal daar dan het pootje af, van de kant waar je op ligt.

De tv verplaatsen, zodat je op je rug liggend (met dik kussen onder het hoofd) tv kunt kijken in plaats van op de zij liggend.

je kunt gewoon op je zij televisie kijken door op je gewone kussen een rol-kussen te leggen waar je vervolgens aan het eind met je achterhoofd op gaat liggen. werkt perfect!!

Meerdere brillen aanschaffen, en één gebruik je voor het op je zij liggen, dat werkt prima. (gewoon blokker of hema brillen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100