Waarom hebben veel hoofdpersonen uit Amerikaanse sitcoms dezelfde (voor)naam als de acteur door wie ze gespeeld worden?

Voorbeelden:

Seinfeld: Jerry Seinfeld = Jerry Seinfeld
Roseanne: Roseanne Barr = Roseanne Connor
Ellen: Ellen Morgan = Ellen Degeneres
Two and a half men: Charlie Harper = Charlie Sheen

Is er iemand die het *weet* (dus niet gokt)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen voor "Two and a half men" gaat het niet op, maar de andere series zijn bedacht en geproduceerd door dezelfde persoon als die de hoofdrol erin speelt.

omdat die sitcoms geschreven zijn speciaal voor die figuur. Op deze manier kan niemand anders die rol overnemen/inpikken of wat dan ook

Omdat veel moppen leuker zijn als je die in de ik-vorm vertelt. Dat principe passen genoemde acteurs en tekstschrijvers ook toe op de naam van de serie.

De meningen zijn hierover nogal verdeeld. Ik hou het erop dat het een "merknaam" wordt/is. Kijkers kunnen meteen de acteur associeren als ze bijv. Roseanne zien staan in de TV-gids: http://www.stevehoffman.tv/forums/archive/index.php/t-219870.html http://ask.metafilter.com/82002/Why-do-some-actors-use-their-own-names-in-TV-shows

Meestal zijn die mensen die in zo'n sitcom spelen in eerste instantie niet zo populair, of waren dat en nu niet meer. En als ze dan in zo'n show spelen, met een typetje dat hun eigen voornaam draagt, dan zijn ze makkelijker herkenbaar en worden ze populairder. Het is een op zijn amerikaans een goeie manier om naamsbekendheid te krijgen. Als je niet meer in de spotlights staaat, is dit dus dé uitgelezen manier om in Amerika weer beroemd te worden. Maar ook als je dus een rijzende ster bent, is zo'n sitcom ook dus de ideale manier om bekender en beroemder te worden. Je maakt je eigen merk dus in principe.

Bronnen:
http://ask.metafilter.com/82002/Why-do-som...

in de eerste 3 voorbeelden die je noemt zijn deze personen de centrale karakters. de protagonist in elk van de gevallen zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Protagonist in principe draait het allemaal om hun. een snelle manier om dat duidelijk te maken is om de het hoofdpersonage te vernoemen naar de eigenlijke acteur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100